UNIMOR, WZT, BIAZET, DIORA - Archiwum - unimor.info

Lampowe odbiorniki telewizyjne i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

stryker
125...249 postów
125...249 postów

Re: UNIMOR, WZT, BIAZET, DIORA - Archiwum - unimor.info

Post autor: stryker »

daniel22
dot=kropka

Strona jest na starym silniku PHP-Fusion ...
Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile czasu zajęło by jej przebudowanie ;] a myślałem o tym dużo razy....
Ja puki co nie mam takich mocy przerobowych.
Więc jest jak jest :)
Jak użytkownik ma problem z nawigacją strony klika na : http://unimor.net/infusions/site_map/site_map.php

CO do zdjęć wiesz... gdybym każdy odbiornik miał u siebie przez te lata to by były w dużej rozdziałce.
A tak to duża ich część pochodzi z aukcji i od ludzi ....
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Post autor: daniel22 »

stryker pisze:daniel22
dot=kropka

Strona jest na starym silniku PHP-Fusion ...
Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile czasu zajęło by jej przebudowanie ;] a myślałem o tym dużo razy....
Ja puki co nie mam takich mocy przerobowych.
Więc jest jak jest :)
Jak użytkownik ma problem z nawigacją strony klika na : http://unimor.net/infusions/site_map/site_map.php

CO do zdjęć wiesz... gdybym każdy odbiornik miał u siebie przez te lata to by były w dużej rozdziałce.
A tak to duża ich część pochodzi z aukcji i od ludzi ....
Co do zdjęć OK.

A co do przebudowy - może znaleźliby się ludzie, którzy by pomogli... ja niestety mogę jedynie poprawić stronę w paincie. Ale może ktoś tutaj zaoferuje pomoc? Albo na grupie unitromaniacy na FB, lub podobnych?

Ja nie mam problemu z trafieniem, gdzie trzeba, ale nie zmienia to faktu, że strona jest strasznie chaotyczna i czasem znajduję zupełnie przypadkiem coś ciekawego wśród rzeczy, które myślałem, że już oglądałem. To odpycha część ludzi, bo nie chce się na niej przebywać. Strona musi jakoś wyglądać, a nie być plątaniną zbędnych bajerów z początku epoki internetu i pomieszanych zdjęć. Mówię to z poziomu użytkownika, z takim wyglądem strona daleko nie zajedzie. Musi być chociaż podstawowy, przejrzysty podział, zamiast 150 kategorii i podkategorii...

Wysyłam na nowy adres parę listów, pójdą też nowe niedługo. Ale pomyśl nad przebudową strony, bo warto ją ucywilizować. W tej chwili jest jak biblioteka z ciekawym księgozbiorem, w którym ktoś poprzewracał regały, zjadł katalog, porozrzucał książki losowo na podłodze i umieścił Potop obok pozycji Gotuj z Kamilem Durczokiem. :wink:

Poszły maile na nowo.
stryker
125...249 postów
125...249 postów

No właśnie zaczyna się ... ja sam .... i wymagania :)
Domyślam się że strona jest mało czytelna...
Masz w takim razie misje :) znajdź kogoś chętnego na przebudowę lub wyłóż $ to się zleci jakiejś firmie.
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

stryker pisze:No właśnie zaczyna się ... ja sam .... i wymagania :)
Domyślam się że strona jest mało czytelna...
Masz w takim razie misje :) znajdź kogoś chętnego na przebudowę lub wyłóż $ to się zleci jakiejś firmie.
No niestety, takie jest życie, że jeżeli strona wygląda średnio, to ludzie się nią nie interesują. Prosiłeś o krytykę, to napisałem, co myślę, nie ma sensu słodzić bez celu, bo wtedy strona znowu po jakimś czasie zniknie bez większego zainteresowania. Wrzuciłem info na pewną stronę oraz spytam znajomych.
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Wysłałem dość sporo zdjęć dobrej jakości - do dzisiaj żadne nie pojawiło się na stronie. Szkoda.
Awatar użytkownika
salicjonał
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: salicjonał »

Może te zdjęcia były za duże ?
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Być może. Za to na stronę nawet nie da się wejść, bo avast się drze, że zawiera wirusy. Jak widać stronę aktualizują jedynie hakerzy. No, ale mamy tylko wymagania, a własnego wkładu nic :mrgreen:
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Spokojnie Panowie :) . Ze swej strony mogę służyć darmowym miejscem na serwerze TRIODy, gdyby pojawiły się problemy "miejsca".
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
stryker
125...249 postów
125...249 postów

daniel22 pisze:Wysłałem dość sporo zdjęć dobrej jakości - do dzisiaj żadne nie pojawiło się na stronie. Szkoda.
Zdjęcia dodam.
Prócz ciebie do "pomocy" z jakimkolwiek zdjęciem , plikiem .... nie zgłosił się nikt inny :) tak więc zrozum i mnie....odechciewa się :)
Avasta nie używam ... czy na innych antywirusach coś wam wyskakuje ?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

stryker pisze:
daniel22 pisze:Wysłałem dość sporo zdjęć dobrej jakości - do dzisiaj żadne nie pojawiło się na stronie. Szkoda.
Zdjęcia dodam.
Prócz ciebie do "pomocy" z jakimkolwiek zdjęciem , plikiem .... nie zgłosił się nikt inny :) tak więc zrozum i mnie....odechciewa się :)
Avasta nie używam ... czy na innych antywirusach coś wam wyskakuje ?
pozdrawiam
A ogłaszałeś się gdziekolwiek? Facebook, jakaś inna strona? Zdjęcia wysłałem z pół roku temu. Nie mam innych antywirusów, jedynie mój się drze i od razu blokuje mi stronę, tak, że muszę wyłączyć antywirus i dopiero wtedy mogę wejść.
szwagier
5...9 postów
5...9 postów

Post autor: szwagier »

stryker pisze:Masz w takim razie misje :) znajdź kogoś chętnego na przebudowę lub wyłóż $ to się zleci jakiejś firmie.
Cześć.
Chętnie się tego podejmę.
Gratis.
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

szwagier pisze:
stryker pisze:Masz w takim razie misje :) znajdź kogoś chętnego na przebudowę lub wyłóż $ to się zleci jakiejś firmie.
Cześć.
Chętnie się tego podejmę.
Gratis.
Czas mija, a stryker nie odpisuje. Moje zdjęcia, wysłane w sporej ilości ciągle nie do znalezienia na stronie. Facet olewa ludzi, leje na stronę i jeszcze się dziwi, że nikt na nią nie wchodzi. Śmieszne :lol: .
stryker
125...249 postów
125...249 postów

Dostałeś odpowiedź na meila.
W międzyczasie miałem parę "problemów" ....
"Facet olewa ludzi" - puki co to tylko Ty do mnie piszesz.... ;]
Może jak zrobię blokadę na hasło coby cokolwiek ściągnąć/zobaczyć to Ci ludzie zaczną się odzywać... także Ci których kiedyś prosiłem na forum o pomoc (zdjęcia sprzętu, skany itd...)

szwagier - napisz na PM/PW - jaką masz wizję strony :)

pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Źle do tego podchodzisz. To nie jest tak, że zrobiłeś stronę i ludzie będą walić do Ciebie drzwiami i oknami z prośbą o wrzucenie swoich materiałów. To Ty powinieneś dbać o wygląd, jej atrakcyjność, zainteresowanie. Nic się samo z siebie nie zrobi, takie mamy czasy. Postawą roszczeniową (ustawiając hasła i blokady dostępu) wbijesz gwoździa do trumny tej strony - już pies z kulawą nogą na nią nie zajrzy. Skorzystaj z pomocy kolegi szwagra (bo jak już pisałem, z tak chaotycznym wyglądem strony daleko nie zajedziesz) i wypromuj ją w internecie ;).

Zaktualizuj chociaż podpis - prowadzi do niczego.
szwagier
5...9 postów
5...9 postów

Post autor: szwagier »

Nie mam wizji jako takiej. Oferuję 'jedynie' swój czas, umiejętności, może hosting. Natomiast to, jak strona ma wyglądać i działać, to jest do ustalenia. Wiem jedynie, że obecnie nie jest zbyt funkcjonalna. Chociaż np kolorystyka mi osobiście się podoba.
ODPOWIEDZ