Wisła
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3125...6249 postów
Re: Wisła
To są Wisły B (,,spolszczone'' Awangardy) więc gdzie ty tam widzisz G-807?
Przy obecnym osprzęcie niestety nie. Gdyby został chociaż fragment rurki szyjki przy balonie, można byłoby próbować. Natomiast elementy wyrzutni elektronów może jeszcze mógłbym wykorzystać do eksperymentów nad regeneracją kineskopów.
- AZ12
- 3125...6249 postów
Witam
Myślę, że w tym przypadku trzeba by wykonać nowy balon, ale wątpię aby współczesna huta szkła się tego podjęła. Ponadto musiałby być odpowiedni skład szkła.
Myślę, że w tym przypadku trzeba by wykonać nowy balon, ale wątpię aby współczesna huta szkła się tego podjęła. Ponadto musiałby być odpowiedni skład szkła.
Ratujmy stare tranzystory!
- Szrot majster
- 1875...2499 postów
Witam!
Nie widziałem nigdy 1C1S, Wisły nie rozbierałem, to co się rozwalało 30 lat temu to jakieś Fregaty, Lazuryty, ogólne po 1962 roku.
Nie zauważyłem, że do tej lampy jest podłączona cewka WN.
G-807 też ma cokół oktal i wyprowadzenie anody u góry bańki.
- kubafant
- 2500...3124 posty
Nie oktal, a kołkowy UX5.Szrot majster pisze: ↑śr, 2 lutego 2022, 21:19 G-807 też ma cokół oktal i wyprowadzenie anody u góry bańki.
Pozdrawiam,
Jakub
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Tak smaku
głowa
- kubafant
- 2500...3124 posty
Pokaż zdjęcie to spróbuję rozpoznać.
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
głowa
Tak smaku
głowa
Czy to wynik własnych obserwacji? Z ilu modeli? Pytam, bo akurat mam dwie Wisły B i jedną A i każda z nich ma inny odcień. Chcę z tych trzech złożyć porządną parę A i B, przy czym faworytem jest A, a ta ma akurat skrzynkę w najgorszym stanie i planowałem podmianę z wersji B. To samo dotyczy tkanin głośnikowych - były dwie wersje, przy czym jak na razie nie zauważyłem jakiejś prawidłowości w ich stosowaniu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Właściciel nie był jak janiszewski, który musi co chwila jeździć od jednego końca skali do drugiego, analogicznie jak jemu podobny skacze w kółko pilotem po kanałach telewizora.