EL84 PP
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
-
- 3125...6249 postów
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Ta konstrukcja to duży przełom w moich pracach. Drugie działające, a pierwsze w 100% wykończone PP. Po raz pierwszy użyłem dławiki (za namową Piotra, ale same dławiki i TS wykonał kolega KaKa i odwalił kawał dobrej roboty!!). TG zaprojektował (i wykonał) do niego Piotr. Piotr dał mi też ciekawe plany na podstawie których wzmacniacz powstał. Inspiracja obudowy, wskaźnik wysterowania i potencjometr ALPSa to z kolei prezent od Nuncjusza (stokrotne dzięki - i to nie pierwszy raz, bo szczegółowa regulacja wzmacniacza i testy przeprowadzone zostały na dwukanałowym oscyloskopie, który mi dałeś w prezencie).
Działa cudownie. To najlepsza konstrukcja jaką zrobiłem. Dłuuuugo to trwało, bo czasu mało. Kiedyś udokumentuję osiągi i zamieszczę w tym wątku. Obudowa będzie nowa, też "kiedyś", bo samorobne obudowy średnio mi wychodzą, al już znam firmę, która to zrobi w porządnym metalu.
Dziękuję wszystkim za pomoc i cierpliwość.
Pozdrawiam!
Maciek.
Działa cudownie. To najlepsza konstrukcja jaką zrobiłem. Dłuuuugo to trwało, bo czasu mało. Kiedyś udokumentuję osiągi i zamieszczę w tym wątku. Obudowa będzie nowa, też "kiedyś", bo samorobne obudowy średnio mi wychodzą, al już znam firmę, która to zrobi w porządnym metalu.
Dziękuję wszystkim za pomoc i cierpliwość.
Pozdrawiam!
Maciek.
-
- 1250...1874 posty
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Dzięki za dobre słowo!
Wskaźnik wybrał i sprezentował mi Nuncjusz. Piękny jest. Napisy zrobiła mi mała firma robiąca wizytówki, nadruki itp. Użyli do tego ploter, ale trochę się niezrozumeliśmy i opis wskaźnika "level meter" wygląda jak nazwa wzmacniacza. A śrubki właśnie takie miały być. Podobało mi się takie rozwiązanie. Jak już pisałem: kiedyś będzie lepsza obudowa. Tak sobie postanowiłem: nigdy więcej obudow z odzysku!
Pozdrawiam!
Maciek.
Wskaźnik wybrał i sprezentował mi Nuncjusz. Piękny jest. Napisy zrobiła mi mała firma robiąca wizytówki, nadruki itp. Użyli do tego ploter, ale trochę się niezrozumeliśmy i opis wskaźnika "level meter" wygląda jak nazwa wzmacniacza. A śrubki właśnie takie miały być. Podobało mi się takie rozwiązanie. Jak już pisałem: kiedyś będzie lepsza obudowa. Tak sobie postanowiłem: nigdy więcej obudow z odzysku!
Pozdrawiam!
Maciek.
-
- 1250...1874 posty
No dobra ale jak? To jest na folii przezroczystej wydrukowane i nalepione?Maciej Szczodrowski pisze:Dzięki za dobre słowo!
Pozdrawiam!
Maciek.
-
- 6250...9374 posty
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Re: EL84 PP
Witam!
Odkopałem stary wątek, bo wzmacniacz doczekał się znaczących modyfikacji: porządne kondensatory, rezystory i przede wszystkim obudowa. Ma iść w świat, więc się postarałem. Co sądzicie o nowych blachach? Blask lampek ten sam co ostatnio. Perforacja w ścianach bocznych wentyluje i trochę nawet pokazuje. Sugerowano mi, by rozświetlić wnętrze i wskaźnik podświetlić, ale jakoś ręka mi drży na ten pomysł.
Pozdrawiam!
Maciek.
Odkopałem stary wątek, bo wzmacniacz doczekał się znaczących modyfikacji: porządne kondensatory, rezystory i przede wszystkim obudowa. Ma iść w świat, więc się postarałem. Co sądzicie o nowych blachach? Blask lampek ten sam co ostatnio. Perforacja w ścianach bocznych wentyluje i trochę nawet pokazuje. Sugerowano mi, by rozświetlić wnętrze i wskaźnik podświetlić, ale jakoś ręka mi drży na ten pomysł.
Pozdrawiam!
Maciek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kim jestem, skąd przychodzę, dokąd idę...
Co sprawia, że mogę zapytać o "arche"?
-
- 1875...2499 postów
Wszytkie napisy po angielsku oprocz jednego. Gramofon?
Aleksander Niemand
-
- 625...1249 postów
Bo to był jeden rzut do grawera razem z frontem pod Williamsona (na obu frontach mam ten sam błąd). Widocznie miałem ciężki wieczór jak to pisałem. Przynajmniej wzrok przyciąga.
Kim jestem, skąd przychodzę, dokąd idę...