Swoją drogą, nie wiem czy wiecie, ale pan Mike po wielu latach zrobił mały re-design płytki pcb, przesiadł się min. na przekaźniki.
Tutaj można zobaczyć zdjęcia: https://www.soldano.com/about/
Ciekawe ile czasu zajmie aż ktoś sklonuję i tę wersję . Z tego co pamiętam to żarzenie zostało przerobione na DC.
Tak sobie wyszedł ten kamuflaż... Można to oczywiście poprawiać ale nie chce mi się. Jak doją litery to nie będzie sie tak rzucać w oczy
IMG_0182.JPG
Nie mam pomysłu co dać na tył. Z tyłu decha 2cm się nie zmieści. Mam płytę wirową 1cm laminowaną na zielono, ale nie wiem czy pasowałoby do tego projektu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bardzo podobał się design tego wzmacniacza... Mam jeszcze dwa panele od Sławka, jakies stare chassis też się znalazło i komplet sowieckich transformatorów, więc może powstanie Misha Soldanov 2. Nawet obsadziłem jakąś starą PCB główną tym razem nie siliłem się na full ruskich części choc sporo rezystorów MŁT się znalazło.
IMG_0265.JPG
Misha 2 także powstanie bo w ramach testu trawiarki pokazanej w innym temacie wytrawiłem kilka dodatkowych PCB choćby do tego projektu.
20120101_033244.jpg
Chassis jeszcze nie mam. Musze coś wykombinować.
Poza tym ze względu na sytuację w Europie (trochę trudno, aczkolwiek pasować powinno aby patronem wzmacniacza do grania "rzeźni" ponownie stał się morderca Michaił Sołdanow z GRU) nastąpi zmiana patrona na chyba bardziej odpowiedniego Mychajło Sołdanowycza z AZOV. Oczywiście stylizacja na szpej wojskowy zostanie. Miały być trzy wzmacniacze tego typu więc trzeci Misza za patrona otrzyma zapewne niejakiego Sołdanauskiego z Białego Legionu.