Ilu nas jest i gdzie jesteśmy?

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Mirabelka
250...374 postów
250...374 postów

Re: Ilu nas jest i gdzie jesteśmy?

Post autor: Mirabelka »

Żal jednak że moje doswiadczenia umra wraz ze mną.Nie mam ich komu zostawić.
Wczoraj wnuczka zapytala :dziadku a nie masz dla mnie gramofonu?
No przecież potomkowie są...
Podlasiak
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Podlasiak »

rad.jpg
A czy to takie ważne czy ktoś Cię nazwie kolekcjonerem czy zbieraczem? Ja pomagam takim ludziom żeby ich te cacka grały, ale nie zbieram bo nie mam miejsca. Ale mam taki apel, pracowałem kiedyś w DIORZE na montażu przy produkcji odbiorników radiowych gdzie miałem pieczątkę stroiciela R-125 może ktoś trafi na "mój" wyrób to dajcie znać jaki to odbiornik. A to "cacko" spotkałem W Św.Katarzynie w Jodełce, jest tam wiele takiego sprzętu. Warto to odwiedzić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: chrzan49 »

Niby są nowe siły ale z kobit jednak pożytek w technice marnawy.Sam mam kobicne co techniczne ukończyła ale lututowac ani ani a podobnież szkolona.Teść chciał mieć inzynierkę a ona talenta w gotowaniu wykazała i praniu bo wszystko kolorowała na początku albo zagotowała na amen.Na stare lata warczy na męza i jego pasje . Taki los (tu slowo odpowiednie wybierzcie sami).
Męski szowinista Tomasz
chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: chrzan49 »

Już co prawda pisałem w iinych postach ale patrząc na te piękną wieżę nie moglem sie powstrzymać.Miałem w swojej "wsi" Magic Shop niestety zlikwidowany.W nim trafiały sie cuda i sporo nabyłem.Był wielki kineskopowy Grundig TV o przepięknym designie w drewnie ale choc bardzo bym chciał nie było miejsca.Niestety nie zapisałem modelu i nie obfociłem.Za to chory jestem ze nie zakupiłem olbrzymiej komody w szarozielonym fornirze plus stare złoto Schaub LLotrentz z lat 60-ych.Piekny TV ,radio +gramofon +szpulowiec.Wykonanie luxus i przepiekny design a wszystko działało.Koszt 800 zł i warto było ale Żona zamordowała by mnie gdybym to kupił.Czekał ze 2 miesiace aż znalazł się nabywca.Komoda była olbrzymia prawie 2,5 m długa a ważyla z pół tony(żart ale niewielki).Niestety zdurniałem i tez fot brak.
Tomasz
Krzychu
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: Krzychu »

Odświeżam temat :D
Lokalizacja Świebodzice, zbieram odbiorniki głównie z diory od 3 lat. Posiadam około 50 egzemplarzy.
Krzychu