Elektrośmieci
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Re: Elektrośmieci
Wczoraj przytargałem do domu Regenta po czyimś "liftingu". Na pierwszy rzut oka, wygląda na kompletny w środku
. Cóż to jednak jest w porównaniu do dobyczy Kolegi djivo.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Tak, chodziłem i pytałem. Jak były domy nowego budownictwa to tam nie, ale wszędzie gdzie stary dom kryty eternitem (a dużo ich było) tram zaglądałem. I zawsze odpowiedź że nie ma bo była zbiórka elektrośmieci...bartek1025 pisze: Chodziłeś po okolicy i się rozpytywałeś? (tam też znalazłem Agę, 33A i Wolę) i popytać czy ktoś jeszcze nie ma jakiegoś grata na strychu.
Pozdrawiam i przepraszam za drobny offtop.
Jak masz taką okazję to spróbuj.bartek1025 pisze:Bo ja myślałem o tym żeby poprzechadzać się po wiosce gdzie jest opustoszałe należące do nas gospodarstwo na które czasami jeździmy i gdzie robię ze swoimi radyjkami
Można wyrwać ciekawe rzeczy. Z opowiadań już wiem mniej więcej, co wylądowało w gratowoziebartek1025 pisze:(tam też znalazłem Agę, 33A i Wolę)

Wyprzedaż garażowa różne przedmioty
https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/Lampowy99
https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/Lampowy99
-
- 1250...1874 posty
Bardzo ładny te regent nie gadaj widać, że kompletny.staku pisze:Wczoraj przytargałem do domu Regenta po czyimś "liftingu". Na pierwszy rzut oka, wygląda na kompletny w środku. Cóż to jednak jest w porównaniu do dobyczy Kolegi djivo.
Ampeq już po pierwszych próbach w orkiestrze - jednak nie uważam żeby ta konstrukcja powaliła mnie na kolanach płyta się od spodu popaliła w jednym miejscu jak w starym telewizorze

Cyną nabazgrolone pewnie ktoś go dlatego wywalił z domu. Za pierwszą razą troszkę pograł ale potem musiałem poprawić ścieżki.
Wczoraj był grany na próbie myślę, że dograł do końca.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
-
- 6250...9374 posty
Ampeg nie Ampeq...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1250...1874 posty
Ok, jedyna sprawa to taka, że brzmienie gitary z tej lodówki, a z takiego małego Ampega tranzystorowego porównałbym jak jazda Maluchem i Mercedesem, oba są literkę M, tylko lodówka jedzie 

Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
-
- 6250...9374 posty
Wiem co ona potrafi, mam zestaw lodówka + hybrydowy SVT3PRO... Pisząc o gitarze masz na myśli basową? Kiedyś przetestowałem z ciekawosci swój zestaw z dwiema troche lepszymi gitarami (niebasowymi) i brzmiało to jak bida z nędzą, natomiast z basówką ładnie brzmi i można burzyć ściany.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1250...1874 posty
Thereminator'ku kiedyś Painlust napisał mi, że we wzmacniaczu gitarowym słychać różnicę.
I miał naprawdę rację - jak ta lodówka gra....w brzuchu motyle głębokość dynamika ogólnie uwielbiam 6550- czy też KT88.
Chyba moja ulubiona lampa.
I miał naprawdę rację - jak ta lodówka gra....w brzuchu motyle głębokość dynamika ogólnie uwielbiam 6550- czy też KT88.
Chyba moja ulubiona lampa.
-
- 3125...6249 postów
Panowie. Proszę o trzymanie się tematu wątku.
-
- 3125...6249 postów
Dziś była oprawa oświetleniowa rtęciowa 125W oraz oprawy świetlówkowe w różnym stanie rozkładu.
Ratujmy stare tranzystory!
-
- 2500...3124 posty
hmm.. żeby koło mnie tak wyciepywowali.....AZ12 pisze:Dziś była oprawa oświetleniowa rtęciowa 125W oraz oprawy świetlówkowe w różnym stanie rozkładu.
-
- 3125...6249 postów
Dziś były dwa oprawy parkowe, stara oprawa świetlówkowa o nowoczesnym wyglądzie i druga w gorszym stanie.
-
- 125...249 postów
A mi trafiły się takie sprzęty:
-wiertarko/wkretarka firmy"no name"ale po obejrzeniu wnętrza w celu wymiany szczotek na badziew nie wygląda.
-piła elektryczna"Landxcape"1800W.Normalnie działająca.Brak jej prowadnicy.
-No i żeby wszystko wyrównać-kosiarka elektryczna do trawy"Flora KE 1301"
.Jeszcze nie testowana.
-wiertarko/wkretarka firmy"no name"ale po obejrzeniu wnętrza w celu wymiany szczotek na badziew nie wygląda.
-piła elektryczna"Landxcape"1800W.Normalnie działająca.Brak jej prowadnicy.
-No i żeby wszystko wyrównać-kosiarka elektryczna do trawy"Flora KE 1301"

-
- 3125...6249 postów
Witam
W tych oprawach parkowych były wkręcone lampy MIXF 160W, stąd brak w nich stateczników, był jeszcze stary wzmacniacz Fisher prawdopodobnie z lat 80.
W tych oprawach parkowych były wkręcone lampy MIXF 160W, stąd brak w nich stateczników, był jeszcze stary wzmacniacz Fisher prawdopodobnie z lat 80.
-
- 2500...3124 posty
A mnie się utrafiła heblarko-frezarka (za 70 zł) model DCXJC-250 ale mam problem z nią. Silnik w niej ma moc 1,5kW zasilanie 380V/gwiazda i nie wiadome obroty. I co teraz począć jak w domu tylko 230? 

-
- 3125...6249 postów
Witam
Siltrik trójfazowy na prądzie jednofazowym 230V trzeba podłączyć w trójkąt przez kondensator. Będzie miał niestety ograniczoną moc.
Siltrik trójfazowy na prądzie jednofazowym 230V trzeba podłączyć w trójkąt przez kondensator. Będzie miał niestety ograniczoną moc.