Co by tu kupić (na zapas)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Krzysztof_M
- 500...624 posty
Re: Co by tu kupić (na zapas)
Według mnie kupowanie lamp taniej aby sprzedać drożej ciężko nazwać miłością do lamp i elektroniki retro ... I jeszcze się tym specjalnie chwalić tutaj, przecież to łamie serce jak się to czyta.
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −
-
- 6250...9374 posty
Potrzebujesz zapraszam na pw, wielu kolegów ma lampy ode mnie i taniej niż z Allegro (czasem kupuję lampy w takich cenach, źródeł nie podam, że nawet sprzedając je za połowę cen z Allegro nie dokładam do zabawy, ostatnio odstąpiłem fajne lampy po kosztach koledze z triody nie zarabiając nawet grosza....) ale skoro to niektórych zniesmacza to zamykam kramik............reszta ,,spotkań biznesowych'' wyłącznie na Allegro i w licytacji. Miłego dnia.Krzysztof_M pisze: ↑wt, 22 marca 2022, 22:19 Według mnie kupowanie lamp taniej aby sprzedać drożej ciężko nazwać miłością do lamp i elektroniki retro ... I jeszcze się tym specjalnie chwalić tutaj, przecież to łamie serce jak się to czyta.
- janusz rafalski
- 375...499 postów
"Kramika" nie zamykaj,bo chociaż lamp na lokatę nie zbieram,to zawsze czytam Twoje posty i wiem co w trawie piszczy.Można się zorientować w modzie lampowej,aukcjach all.itd.Pozdrawiam Janusz Raf.
- kubafant
- 2500...3124 posty
Popieram Pana Janusza. Wiadomo, człowiek zazdrości jak czyta o tych upolowanych łupach za grosze, ale lepiej być zorientowanym w temacie, niż nic nie wiedzieć
Pozdrawiam,
Jakub

Pozdrawiam,
Jakub
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
-
- 6250...9374 posty
Nie chcąc zajmować stanowiska w tej dyskusji powiem tylko, że np. te 6P1P ,,przybyły do mnie'' z Portugalii(!!!!) i raczej nikt z kolegów by ich nie zdobył (sam się dziwię jak do tego doszło), o upolowanych lampach ,,chwalę się'' po to aby ktoś, kto ich potrzebuje zawitał na pw, ci co kontaktowali się ze mną wiedzą, że u mnie cenę proponuje kupujący i ja raczej przystaję na taką propozycję. Ale powoli przekonuję się (ktoś z kolegów kiedyś napomknął, że wtedy wszystko jasne i bez problemów) aby raczej więcej wystawiać na Allegro, będzie drożej ale nie ja kupuję ...... Pozdrawiam.
Chwal się proszę dalej, ja chętnie korzystam w razie potrzebycirrostrato pisze: ↑śr, 23 marca 2022, 12:20 Nie chcąc zajmować stanowiska w tej dyskusji powiem tylko, że np. te 6P1P ,,przybyły do mnie'' z Portugalii(!!!!) i raczej nikt z kolegów by ich nie zdobył (sam się dziwię jak do tego doszło), o upolowanych lampach ,,chwalę się'' po to aby ktoś, kto ich potrzebuje zawitał na pw, ci co kontaktowali się ze mną wiedzą, że u mnie cenę proponuje kupujący i ja raczej przystaję na taką propozycję. Ale powoli przekonuję się (ktoś z kolegów kiedyś napomknął, że wtedy wszystko jasne i bez problemów) aby raczej więcej wystawiać na Allegro, będzie drożej ale nie ja kupuję ...... Pozdrawiam.

- Krzysztof_M
- 500...624 posty
@cirrostrato
Odzew innych Kolegów wskazuje na to, że źle musiałem ocenić sytuację.
Ich głosy bardzo dobrze o Tobie świadczą, byłoby głupotą z mojej strony nie brać tego pod uwagę.
Dlatego z całego serca przepraszam
Odzew innych Kolegów wskazuje na to, że źle musiałem ocenić sytuację.
Ich głosy bardzo dobrze o Tobie świadczą, byłoby głupotą z mojej strony nie brać tego pod uwagę.
Dlatego z całego serca przepraszam

α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −
- taipan3
- 1250...1874 posty
Heniu przepraszam ciebie ale dwa razy prosiłem ciebie o El 95 miało być i nic z tego nie wyszło .to że wielu kolegów ma lampy od ciebie nie dotyczy widać wszystkich .
Trochę "słabe" czasy na handel lampami - ludzie ściskają pieniądze a nie wydają je na lampy, bo nie wiadomo co zrobi Putler. Ogólnie bardzo płynnie przeszliśmy z plandemii do planwojny i stoą za tym ci sami ludzie.
- taipan3
- 1250...1874 posty
Saico a twoje EL32 dasz dobrą cenę dla kolegi z forum ?
Widać, że niektórzy całkiem do serca biorą sobie wiadomości o wzroście wartości lamp:
https://allegro.pl/oferta/zestaw-8-lamp ... 1909351815
https://allegro.pl/oferta/lampa-elektro ... 1978572685
https://allegro.pl/oferta/zestaw-8-lamp ... 1909351815
https://allegro.pl/oferta/lampa-elektro ... 1978572685
- taipan3
- 1250...1874 posty
50 PLN o kupuje dwa zestawy
-
- 6250...9374 posty