Chińską hybrydę na full lampę.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Chińską hybrydę na full lampę.
Trochę już za późno, ale znalazłem ten schemat przed chwilą w jednej z książek. Może komuś się przyda.
- Załączniki
-
- VU-miernik.zip
- (254.28 KiB) Pobrany 225 razy
wzmacniacz jest na testach u klienta. Być może coś będzie do poprawy. Jedna podstawka preampu coś przestała dobrze stykać i przy niektórych lampach trzeba nimi pobujać. Potencjometr też w pewnych zakresach jest niewspółbieżny szczególnie na początku. Przełącznik wejść też trzeba czesem puknąć. Jednak co chińszczyzna to chińszczyzna. Jeśli chodzi o końcówkę to oryginalne chińskie 6P15 ustępują brzmieniem nawet zajechanym 6P14P na których go odpalałem i na których poszedł do testów bo bardzo ładnie grały.
Może wykonam drugi taki wzmacniacz ale z projektu 501 czyli z jedną triodą na ECL82 a własciwie na jej sowieckim odpowiedniku. Już się rozglądam za trafem zasilającym...
Może wykonam drugi taki wzmacniacz ale z projektu 501 czyli z jedną triodą na ECL82 a własciwie na jej sowieckim odpowiedniku. Już się rozglądam za trafem zasilającym...
- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Lepiej nie (też mam taką dużą czerwoną książkę)brys pisze:Trochę już za późno, ale znalazłem ten schemat przed chwilą w jednej z książek. Może komuś się przyda.

Znalazłem jeszcze 3 zdjęcia finalnej wersji no to zamieszczam.
Raczej się już nie dowiem jak ten wzmacniacz chodzi u znajomego bo znajmy raczył zginąć w piątek w wypadku samochodowym... w tym roku poszło w piach już dwóch moich kolegów... Obaj byli muzykami...