Audio SE na 6V6 i 6N9S
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3125...6249 postów
Re: Audio SE na 6V6 i 6N9S
Traxman, TG5/53 te z telewizora czy jakieś nowoczesne Telto czy Indel? Któraś z firm produkowała transformatory z podobnymi, mylącymi oznaczeniami.
_
-
- 625...1249 postów
Za jakiś czas następny do kolekcji na ECC81/6P7S.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Grał ale czeka na swoją kolejkę do wykończenia.
Teraz męczę 6N2P/6P14P. Montaż tymczasowy, elektrolity powędrują pod płytkę (mam tylko duże na 400V).
Bardzo uniwersalna płytka. Mam nadzieję, że wersja II będzie miała lampy mocowane od strony druku
Teraz męczę 6N2P/6P14P. Montaż tymczasowy, elektrolity powędrują pod płytkę (mam tylko duże na 400V).
Bardzo uniwersalna płytka. Mam nadzieję, że wersja II będzie miała lampy mocowane od strony druku

-
- 625...1249 postów
A co przeszkadzało aby to wyższe elemnty zamontować od strony "druku", efekt bedziesz miał ten sam, czyli lampy wyciągniesz na zewnatrz obudowy, bo pewnie o to chodzinxn68 pisze:.... Mam nadzieję, że wersja II będzie miała lampy mocowane od strony druku

Wojtek
-
- 625...1249 postów
I tak będzie ale "fabrycznie" przystosowane pcb to inna estetyka i brak kombinacji.
Jeszcze jeden postulat do wersji II: więcej miejsca na kondensator sprzęgający, co by mi przynajmniej Wima MKP10 weszła
Jeszcze jeden postulat do wersji II: więcej miejsca na kondensator sprzęgający, co by mi przynajmniej Wima MKP10 weszła

Montaż podstawek od strony druku w zasadzie wymaga druku dwustronnego, co wiąże się z wyższym kosztem płytki, a i tak nie jest mały.
-
- 625...1249 postów
Poniżej moje dawne jednostronne pcb do SE, elementy pod spodem a lampy na wierzchu. Podstawki dałem jakie miałem do prób ale do montażu końcowego użyłem ze zdjęcia poniżej. Koncówki pozaginałem na drugiej stronie pcb i wzmocniłem lutowaniem od strony druku. To siermiężne pcb miało tylko jedną zworę i zero brumu.
Teraz już mi się tak nie chce trawić.
Teraz już mi się tak nie chce trawić.
-
- 2 posty
Witam.
Kupiłem ten wzmacniacz od jednego z użytkowników audiostereo, wszystko pięknie fajnie działa tylko transformator zasilający po 1h robi się strasznie gorący. Normalne tak czy coś mi nie działa do końca jak należy? Trafa mam od 4pietro4
Kupiłem ten wzmacniacz od jednego z użytkowników audiostereo, wszystko pięknie fajnie działa tylko transformator zasilający po 1h robi się strasznie gorący. Normalne tak czy coś mi nie działa do końca jak należy? Trafa mam od 4pietro4