Dzisiaj w nocy był. Wygląda na to, że zmienił jedynie porę "odwiedzin". Forum przestało funkcjonować około godziny trzeciej. Przerwa jednak nie trwała długo (kilka, może kilkanaście minut).megabit pisze:Od 2-3 dni nie miałem generała, zaczynam się martwić![]()
General Error?
Moderator: gsmok
-
- moderator
Re: General Error?
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- administrator
Romek - czy mam rozumieć, że dołączyłeś do nocnych marków forumowych 

-
- moderator
Witam.
Chyba można mnie tak określić
Często zdarza mi się pracować do późnych godzin nocnych, bo mam wtedy zupełny spokój i mogę skupić się na rozwiązywanym problemie. Przy okazji przyjrzałem się działaniu naszego Forum i zauważyłem korzystną zmianę w porach występowania przerw w jego funkcjonowaniu. Wcześniej "General Error" potrafił pojawiać się przed północą, lub zaraz po niej, co dla wielu użytkowników mogło być dość irytujące. Teraz przerwa rozpoczyna się najczęściej o godzinie 2.45 i trwa od kilkunastu do kilkudziesięciu minut. Dzisiaj w nocy "generał" pożegnał nas o godzinie 3.40. O tej godzinie nawet najbardziej wytrwałe nocne marki już dobrze ziewają
.
Pozdrawiam,
Romek
Chyba można mnie tak określić

Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 500...624 posty
Mnie za to generał powitał rano...dzisiaj koło 10 chciałem wejść na forum a tu Error, dopiero teraz w chwili kiedy pisze tego posta udało mi się wbić na forum...
ElGit Let there be rock...
-
- 125...249 postów
Tez mialem miedzy dziewiata i dzesiata rano. Mozna sie wsciec bo wlasnie probowalem napisac odpowiedz w watku...
Nie mozna przeniesc Triody na jakis inny serwer? Przerwy nocne moga byc dopuszczalne ale zeby nie moc sie dostac na forum Triody za dnia wydaje mi sie byc nie do zakceptowania.
Nie mozna przeniesc Triody na jakis inny serwer? Przerwy nocne moga byc dopuszczalne ale zeby nie moc sie dostac na forum Triody za dnia wydaje mi sie byc nie do zakceptowania.
-
- 500...624 posty
to chyba nie tyle wina serwera co oprogramowania forum, przynajmniej tak mi się wydaje
może o tym świadczyć choćby komunikat o błędach związanych z MySQL czyli bazą danych... 

ElGit Let there be rock...
Czy dzisiaj Wam także forum działa kaprawo?
Zwiesza się ładowanie, nie można wysłać odpowiedzi itp.
Zwiesza się ładowanie, nie można wysłać odpowiedzi itp.
-
- 6250...9374 posty
U mnie działa normalnie.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- moderator
Również nie mam żadnych problemów.
W ogóle dawno nie widziałem Generała
W ogóle dawno nie widziałem Generała

-
- 625...1249 postów
U mnie wczoraj do 12 były problemy z powolnym ładowaniem, ale jak wróciłem z zajęć o 15 to już wszystko było OK.
Pozdrawiam
Matizz
Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
Coś dzisiaj przeszkadza..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- administrator
Dzisiaj rozmiar bazy danych Forum przekroczył dopuszczony przez NetArt limit dla jednej bazy wynoszący 500MB. No i mam poważny kłopot. Aby odpalić bazę musiałem wyczyścić tabele umożliwiające przeszukiwanie zawartości Forum - te tabele na szczęście można odbudować. Na razie muszę się przespać z tematem. Z tego co się dowiedziałem przekroczenie limitu nie jest możliwe więc sprawa nie wygląda wesoło
.

-
- 1250...1874 posty
Może przeniesienie się na inny płatny serwer? Zrobimy ściepę narodową by pokryć wszystkie koszty...
-
- administrator
Proszę o informacje dotyczące solidnego usługodawcy, który nie ogranicza bazy do 500MB.
-
- 1250...1874 posty
A w jakim przedziale finansowym ? Hosting na miejscu czy za granicą ?
Poza granicami chyba dużo łatwiej znaleźć dobrą ofertę w rozsądnej cenie pod konkretne potrzeby, tylko niestety trzeba się napocić przeglądając oferty.
Ja np. korzystam z nearlyfreespeech.net - początkowo jest nienajlepiej, ale ceny spadają w miarę użytkowania. Dodatkowo wbudowany system donate przez paypal, gdzie każdy może dorzucić grosz prosto do rachunków za prowadzenie serwisu.
Niestety nie wiem czy w przypadku takiego forum system sprawdziłby się, chociażby ze względu na opłaty za zajmowane miejsce w systemie plików.
Poza granicami chyba dużo łatwiej znaleźć dobrą ofertę w rozsądnej cenie pod konkretne potrzeby, tylko niestety trzeba się napocić przeglądając oferty.
Ja np. korzystam z nearlyfreespeech.net - początkowo jest nienajlepiej, ale ceny spadają w miarę użytkowania. Dodatkowo wbudowany system donate przez paypal, gdzie każdy może dorzucić grosz prosto do rachunków za prowadzenie serwisu.
Niestety nie wiem czy w przypadku takiego forum system sprawdziłby się, chociażby ze względu na opłaty za zajmowane miejsce w systemie plików.