Mistrz w AUDIO ?? :)

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

Hehehe zanim tam zajrzałem to widziałem, że to Florek. :) Ręka rękę myje.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

Witam
byłem smutny, ale po przeczytaniu tego tekstu cały smutek znikł, nawet maraton uśmiechu tak mnie nie rozwesela jak czytanie ogłoszeń o sprzedaży lamp pisanych przez ElektrOn :D :D :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42138666
Marcus
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Marcus »

Faktycznie wygląda to na budowę "silnej marki", dlatego własnie był limit min. sprzedaży dla "super sprzedawcy".
Tylko co to za marka z takimi opisami...:)
pozdrawiam
Marcus
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

"Piny pozłacane, poprawiające dzwięk."

To prawda. Każdy odsłuchiwany utwór, zlewający się z gromkim śmiechem racjonalnie podchodzącego do lamp użytkownika wzmacniacza, spowodowanym takimi opisami, brzmi o niebo lepiej. ROTFL.
kk84

Post autor: kk84 »

Witam.

Prosze, jednak opisy "Miszcza" skutkują ....... pierwszy komentarz od góry. Czy to ten sam kotok :shock: :?:

http://aukcjewp.wp.pl/show_user.php?uid=2613831
Marcus
125...249 postów
125...249 postów

Te ceramiczne octale z pozłacanymi stykami były akurat po cenach takich jak i u innych, czyli 12zł.
Co do pozłacanych pinów i dźwięku to może mieć to otyle znaczenie, że złoto nie śniedzieje tak łatwo jak np. srebro a więc po kilku latach jest mniejsza szansa na "nie kontaktowanie" podstawek, które trudniej czyścić od pinów lamp.
pozdrawiam
Marcus
pierwszy

Post autor: pierwszy »

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41499262

"Podstawki do montażu przeszczennego z nie jakieś niemieckie , lecz majssenowskie dla UKŁADU WARSZAWSKIEGO Z białego kalitu niezawodne i eleganckie.Niezastąpione przy samodzielnym montażu najwyższej jakości wzmacniaczy HI-FI , którego możesz sam zbudować . My zawsze pomożemy.Probuj to jest łatwe,a będziesz miał za małe pieniądze coś wspaniałego i jakie uznanie w oczach swego otoczenia. Dołącz do już zadowolonych. Oprócz podstawki"

Nie mogłem się powstrzymać!
Marcus
125...249 postów
125...249 postów

HEHEHEHEHEHE...... :lol:
pozdrawiam
Marcus
Awatar użytkownika
kotok
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: kotok »

kk84 pisze:Witam.

Prosze, jednak opisy "Miszcza" skutkują ....... pierwszy komentarz od góry. Czy to ten sam kotok :shock: :?:

http://aukcjewp.wp.pl/show_user.php?uid=2613831
Tak to jest mój komentarz.Kupiłem u tego Pana towar,z którego jestem zadowolony i cena też nie była wysoka.Czy jest w tym coś dziwnego?.Jeśli jest wszystko w porządku to zawsze na aukcjach wystawiam pozytywa i tego samego oczekuję od innych.I nie zwracam uwagi na to czy jest to pan X czy Y.
Awatar użytkownika
Jimi Hendrix
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Jimi Hendrix »

To kto jest ElektrOn a kto FlorianS?
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

FlorianS to Florek, Elektr0n to jego syn- bodajże Paweł.
kk84

Witam.

:arrow: kotok. Ależ skąd, nie ma w tym nic złego. Mamy wolny rynek, każdy kupuje to co mu się podoba i u kogo mu się podoba. Początkowo myślałem, że to tylko zbieżność nicków ;). Jak się okazało, jednak nie.

Czy tak jak mówisz, podstawki warte swej ceny ?
Awatar użytkownika
kotok
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: kotok »

kk84 pisze:Witam.

:arrow: kotok. Ależ skąd, nie ma w tym nic złego. Mamy wolny rynek, każdy kupuje to co mu się podoba i u kogo mu się podoba. Początkowo myślałem, że to tylko zbieżność nicków ;). Jak się okazało, jednak nie.

Czy tak jak mówisz, podstawki warte swej ceny ?
Są takie same jak inne ,porcelanowe oktale na allegro tylko posiadają ten
"szlachetny" kolor.Cena też nie odbiega znacząco od innych.
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Hehe to ja miałem dużo szczęścia dostając te 25 oktali ceramicznych z demontażu oraz sporo baniek 6N8S przed remontem mojej szkoły... :)
kk84

Witam.

Ostatnio u panów Sz. na stoisku wypatrzyłem się dziwnej płytki z kondensatorami Siemensa, przeszedłem dalej i uderzyło mnie to, że taką samą płyte z kondziami widziałem pare tygodni wstecz w Łodzi na schaberplatzu. Upewniłem się. Były to pojemności 2200uF/450V, czarne, estetyczne walce - toczka w toczke to samo co w Łodzi.
P-podobnie stamtąd też pochodzą. Mało tego, doszły mnie słuchy, że panowie Sz. robie całkiem przyjemne "manewry" z podstwakami. Mianowicie. Każdy chyba wie jak wygląda przekaźnik R-15 Lumel`a. Są wersje z 11 stykami, ale są i wersje 8 stykowe. O dziwo podstawki 8-śmio stykowe IDEALNIE pasują pod oktalowe lampy, co również panowie Sz. zauważyli i swojego czasu była na allegro wystawiona aukcja takich podstawek, za skromne 8 zł bodajże, podczas gdy te podstawki stoisko obok panów Sz. kosztuje aż ......... 1zł.
To tylko czybek góry lodowej. Nie byłbym zdziwiony, gdyby kupowali oni zwykłe podstawki, potem je poprostu złocili (mało to mamy metod złoceń ?!). W końcu jakoś w życiu trzeba sobie radzić ..... :)