Polecam wszystkim jutro (1.1.2015) po przebudzeniu
Czego słuchamy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
fugasi
- 3125...6249 postów

-
Lecho
- 375...499 postów

Re: Czego słuchamy
Tak...podczas Świąt obligatoryjnie kolęd w wykonaniu Mazowsza oraz Śląsk wszystko ładnie razem na jednej srebrnej płytce...a w wolnych chwilach to Joe Cockera best of i czasem babuni Tiny - Private dancer.
lubię szum starej płyty
-
matmax426
- 375...499 postów

Ja od pewnego czasu nałogowo słucham Rainbow, kawał świetnego, klasycznego rocka!
Ω µ Π φ α β ε ω
-
Lisor
- 1250...1874 posty

...dzisiaj był; Jefferson Airplane z 1968 r. i The Band z 1972 ? Wczoraj grał Traffic z 1968 r. i Van Morrison.
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
-
Piotr
- moderator
A mnie ostatnio fascynuje Pierre Cochereau, którego mam przyjemność gościć na gramofonie. Można go też znaleźć na YT, niestety w podłej jakości:
https://www.youtube.com/watch?v=s_E7B_8Pxmo
https://www.youtube.com/watch?v=s_E7B_8Pxmo
-
Lisor
- 1250...1874 posty

... dzisiaj grał i śpiewał Neil Yang z 1973, Bread z podobnego okresu. Na Franka Zappę niestety czasu nie starczyło. Zagra i zaśpiewa jutro.
-
abohdziewicz
- 250...374 postów

Witam.
A może tak coś z młodszego pokolenia:
Rival Sons-każda płyta to miód dla ucha,
Mitch Laddie,
Brownout - chłopaki zagrali po swojemu całą Jedynkę Sabbathów,ale jak..Zresztą inne ich płyty też są miłe dla ucha.
Kadavar,Vintage Caravan,Federal Charm,Free Fall,Ben Poole i jeszcze paru innych.
To pozwala mieć nadzieję ,że niecałe młode pokolenie skretyniało od rapu,hiphopu etc.
A Neil Young to geniusz i basta.
Uszanowanie.
Andrzej
A może tak coś z młodszego pokolenia:
Rival Sons-każda płyta to miód dla ucha,
Mitch Laddie,
Brownout - chłopaki zagrali po swojemu całą Jedynkę Sabbathów,ale jak..Zresztą inne ich płyty też są miłe dla ucha.
Kadavar,Vintage Caravan,Federal Charm,Free Fall,Ben Poole i jeszcze paru innych.
To pozwala mieć nadzieję ,że niecałe młode pokolenie skretyniało od rapu,hiphopu etc.
A Neil Young to geniusz i basta.
Uszanowanie.
Andrzej
-
Lisor
- 1250...1874 posty

... tak. Neil Young to geniusz, a Zappa to drugi.
-
Lisor
- 1250...1874 posty

-
zakrzesiu
- 125...249 postów

Witam
Może podam jeszcze kilku wykonawców z młodszego pokolenia, których słuchałem i słucham;
Jonny Lang, Aaron Griffin, Aynsley Lister oraz Eric Steckel, chłopaki wymiatają
Andrzej
Może podam jeszcze kilku wykonawców z młodszego pokolenia, których słuchałem i słucham;
Jonny Lang, Aaron Griffin, Aynsley Lister oraz Eric Steckel, chłopaki wymiatają
Andrzej
-
amper6
- 50...74 posty

Jason Becker/Marty Friedman z początku działalności.
-
Piotr
- moderator
Co się stanie, kiedy posadzi się razem rasowych jazzmanów, legendę prog-rocka i speców od tzw. muzyki współczesnej, a całość obficie przyprawi elektroniką? Odjazd!
https://www.youtube.com/watch?v=B-D7LAmcLuE
https://www.youtube.com/watch?v=B-D7LAmcLuE
-
gustaw353
- 1250...1874 posty

No, robi wrażenie - sporo sprzętu.
Dwa razy usiłowałem obejrzeć ten zapis, raz od początku to znowu od środka ... i nie udało się.
Mimo iż "operatorzy sprzętów" wiedzieli co robią i są w tym mistrzami to jednak nie przekonali mnie do wysłuchania i obejrzenia owego spektaklu do końca.
Fatalna ścieżka dźwiękowa i chaotyczny obraz ! Dołączone libretto co nieco wyjaśniło.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Za tydzień we Wrocławiu zaczyna się JnO. Kiedyś byłem stałym bywalcem. Wiele koncertów odbywało się w ówczesnej Hali Ludowej. Akustyka jej nadawała się doskonale na partyjne spędy itp. masowe imprezy. Preferowałem koncerty w miejscach bardziej kameralnych. Teraz impreza odbywa się w Imparcie przy ul. Mazowieckiej.
Tak więc po wielu latach postanowiłem, że czas nadrobić zaległości. Dziękuje Ci Piotrze, zachęciłeś mnie do tego.
Dwa razy usiłowałem obejrzeć ten zapis, raz od początku to znowu od środka ... i nie udało się.
Mimo iż "operatorzy sprzętów" wiedzieli co robią i są w tym mistrzami to jednak nie przekonali mnie do wysłuchania i obejrzenia owego spektaklu do końca.
Fatalna ścieżka dźwiękowa i chaotyczny obraz ! Dołączone libretto co nieco wyjaśniło.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Za tydzień we Wrocławiu zaczyna się JnO. Kiedyś byłem stałym bywalcem. Wiele koncertów odbywało się w ówczesnej Hali Ludowej. Akustyka jej nadawała się doskonale na partyjne spędy itp. masowe imprezy. Preferowałem koncerty w miejscach bardziej kameralnych. Teraz impreza odbywa się w Imparcie przy ul. Mazowieckiej.
Tak więc po wielu latach postanowiłem, że czas nadrobić zaległości. Dziękuje Ci Piotrze, zachęciłeś mnie do tego.
-
chrzan49
- 1875...2499 postów

Blues is The King my friends!
T
PS Gustawie Warczyburgu.JnO pamietam i kiedys działałem.Niestety za duzo spirytuals i niewiele pomnę poza przebudzeniem u boku starszej damy ktora pocalowała w rękę i zażądała dalszej częsci usług.Stchórzyłem.Więcej nie pamiętam.
Tomasz
T
PS Gustawie Warczyburgu.JnO pamietam i kiedys działałem.Niestety za duzo spirytuals i niewiele pomnę poza przebudzeniem u boku starszej damy ktora pocalowała w rękę i zażądała dalszej częsci usług.Stchórzyłem.Więcej nie pamiętam.
Tomasz
-
abohdziewicz
- 250...374 postów

Witam.
Znowu coś o młodym pokoleniu.
Siena Root- swensony,
Wintage Caravan-Islandia?,
Agusa- znowu Szwedzi-uczta dla fanów Kebnekajse itp, tyle że 30 lat młodsi,
Spleen Arcana,progresja z Francji,
na koniec- coś retro- Neon Rose (nagrywali dla Vertigo)
Znowu coś o młodym pokoleniu.
Siena Root- swensony,
Wintage Caravan-Islandia?,
Agusa- znowu Szwedzi-uczta dla fanów Kebnekajse itp, tyle że 30 lat młodsi,
Spleen Arcana,progresja z Francji,
na koniec- coś retro- Neon Rose (nagrywali dla Vertigo)