Zaczynałem z czymś o wiele mniejszym, jak jeszcze nie wiele co wiedziałem ... Był to transformator na 6P45S zasilany z sieci przez podwajacz - już wtedy zaufałem fizyce i przetestowałem na własnej skórze efekt naskórkowy. Dotykanie większych wyładowań to była już tylko formalność
Jedyna nieprzyjemne doznania to oparzenia wynikające z nie uwagi Na szczęście przy sekcji zasilania ( nawet 6kV AC ) już bardziej uważam, czego dowodem jest to, że tu z Kolegami rozmawiam
Poszukuję lamp nadawczo generacyjnych serii T-0x, TBx/xxx, Q-0x, QBx/xxx
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
W mojej ciągłej wędrówce za pracą po wszystkich województwach Polski, przez którą zanikłem nieco z forum, kolejny raz zmieniam miejsce osiedlenia, tym razem będzie to Świebodzin. Ktoś jest może z tamtych okolic lubuskiego/wielkopolski ? Będę się tam zajmował różnymi ciekawymi urządzeniami próżniowymi, m. in. piecami do topienia wiązką elektronów.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Nie, w ČKD nigdy nie pracowałem. Mam jednak sentyment do tej firmy, dlatego że uczyłem się jeździć na lokomotywach ich produkcji - T669.0 oznaczanej w Polsce S200, oraz T448p. Wypuścili szereg udanych konstrukcji.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità