Nie było, bo nie każdy ma tyle czasu żeby tu siedzieć i coś sensownego napisać i zademonstrować pomiary.TokRa pisze: wt, 20 lutego 2024, 23:02 Nie było odpowiedzi, to złożyłem model popularnego w USA wzmacniacza słuchawkowego o nazwie Bootlehead na ECC82 i 6080, idealnego dla słuchawek HD600 o impedancji 300 om.
Druga harmoniczna dla tych słuchawek wypada na poziomie -20db.
Wybacz, ale tu ludzie nie sugerują się wzmacniaczami popularnymi w USA, dla mnie nic nie mówi Bootlehead, tak samo jak Tobie nic nie mówią przyrządy pomiarowe HP (Hewlett-Packard), R&S (Rohde-Schwarz), Tektronix, Texscan, Wavetek, Leader, Anritsu.
Jak już musisz koniecznie opierać się na symulatorze FFT, to może przy jednym ustawieniu elementów przetestuj na częstotliwościach np. 100Hz, 3-4kHz, 10kHz, 15 kHz a nie tylko na 1kHz. Skany symulatora przy takim samym ustawieniu więcej powiedzą niż wszystkie twoje dotychczasowe razem.
Nie znaczy to, że teraz ktoś Ci powie na podstawie symulacji jakie wartości elementów dają Ci Świętego Grala, jak Ci pisałem nie ma takiego człowieka w Układzie Słonecznym, jak ktoś twierdzi inaczej to jest szarlatanem opierając się jedynie na symulatorze.