cirrostrato pisze: czw, 21 lutego 2019, 08:13
Cd. Nie doceniasz mnie Tomku, nie jestem w motaniu amatorem.....
Ależ nawet nie śmiałbym podejrzewać
mam też dzielone z tworzywa, taniutkie (kupiłem wszystkie czyli 11sztuk) z Wolumenu.
Do jakiego rdzenia, EI84?
Co do DFZK, używane karkasy ledwie się trzymają ze starości,
Plastikowe i też się sypią?

Czy może preszpanowe?
Małe'' TWOP to rdzeń EI66
Tyle to mają TG2,5, DFZK-2, TGp5-5-666... A TWOP-ów na takim rdzeniu (conajwyżej pogrubionym) spodziewałbym się raczej w telewizorach z kineskopami 90st. np. Szmaragd, Szafir etc.
w Berylach(i innych) czyli TV24cale (ale ciekawostka, czasem dawali w nich małe) były TWOP ,,duże'' (EI75)
Od zawsze tylko takie transformatory kojarzyłem z telewizorami wyposażonymi w kineskopy 110st, bez względu na ich rozmiar. Przed chwilą sprawdziłem że taki też mam w swoim.
te duże poszukiwane bo można przewijać na ECL86PP lub EL34SE, nawet upolowałem kilka PET-owych karkasów do nich.
Ale ich zaledwie 5/6 końcówek -
załamka...

Nie wystarczy nawet na UL, chyba że z wyprowadzeniem Ua przy pomocy kabelka. Natomiast od jakiegoś czasu choruję na karkasy do rdzenia EI66, ale o zwiększonej grubości pakietu (34mm) Te mają aż 16 końcówek! Wystarczyłoby (uwaga,
Einherjer! ) do nawinięcia uniwersalnego transformatora mogącego znaleźć zastosowanie zarówno w klasycznym wzmaniaczu PP, jak i w zaproponowanym w innym temacie unikatowym wzmacniaczu PPP łączącym cechy Quada, Circlotrona oraz wzmacniacza SEPP z równoległym zasilaniem lamp. I do tego jeszcze wyposażonego w odczepy UL oraz mogącego współpracować z głośnikami 4 omy i 8 omów, (albo w innej wersji 8 omów i 15 omów). Niestety mam tylko niedzielone karkasy 16-końcówkowe, dlatego zapytałem o TGp5-5-666 jak to się udało nawinąć go symetrycznie mimo niedzielonego karkasu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.