Wystawiam na Allegro - 2016

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Wystawiam na Allegro - 2016

Post autor: cirrostrato »

saico pisze:"Ceny niestety nie". No pięknie, to ja staram się by były przystępne a tu okazuje się, że są za wysokie
Kolejny raz pokazałem, że szybciej piszę niż myślę, po ,,Ceny niestety nie ...'' opuściłem słowa ,,...dla kolegi saico''. Robisz naprawdę fajne, dopracowane wizualnie, mechanicznie i układowo (tu zastrzeżenie: robisz na lampach ,,nieaudiofilskich'', rozumiem, że takie nowe masz i stosujesz, ale jeśli w AVT i innych miejscach nie ukażą się ,,zachwyty'', że P/ECL80,81 itp grają ,,wybitnie lampowo'' to taki wzmacniacz trudno się sprzedaje, ECC88 to lampa ,,audiofilska''(????) bo tak w wielu miejscach w sieci podano, E88CC to już ,,wyższa'' półka, PCL86 jest ,,gorsza'' od ,,świetnej'' ECL86 bo tak wieść gminna niesie itd itd, to też musisz brać pod uwagę zaczynając projektować przyszły wzmacniacz) wzmacniacze, od dawna mnie dziwi, że przy osiąganych na Allegro cenach nie poszedłeś z torbami ale masz widocznie jakieś źródełko, z którego dokładasz do tej, miłej w końcu, działalności. Pozdrawiam.
saico

Post autor: saico »

Wcale się nie uraziłem, lubię konstruktywny spór, znam temat nieaudiofilskich lamp i klasy rzadkiej, ale budowanie na tych audiofilskich niestety znacząco podraża wzmacniacz a tych, którzy by chcieli taki jest dużo mniej niż tych drugich. Ja właśnie nastawiam się na tego drugiego klienta.
Pozwolę sobie zacytować dla niedowiarków ostatniego klienta od "małej" hybrydy o mocy 2 x 3W na EL85 (zdjęcia poniżej). Niech ktoś zbuduje tak tani i tak dobry wzmacniacz i niech dopiero wtedy zabiera głos krytyczny w stylu "Towar jest warty tyle, ile ktoś jest skłonny za niego zapłacić", albo "...nie chcą zapłacić drogo za coś, czego najwyraźniej nie potrzebują". Myślenie tego człowieka jest na poziomie giełdy starociami. Nie przyda mi się, ale to kupię:)

"Witam... jestem w szoku, wzmacniacz pociągnął trudne kolumny Monitor Audio RX8 o efektywności 86dB co oznacza, że wzmacniacz się Panu udał, jest dużo basu i ładne soprany, średnica jest tez taka jaka powinna być. Na słuchawkach Beyerdynamic T90 lepiej niż bardzo drogich wzmacniaczach słuchawkowych, zero brumienia czy przydźwięku.
Jeszcze raz dziękuję... jest Pan niedoceniany na Allegro i o ile poprzedni model nie podobał mi się dźwiękowo (wersja na ECL80) to ten jest bez zarzutu a w przypadku obudowy metalowej może Pan swobodnie wołać za niego 1000zł. Wielki szacun... Pozdrawiam".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
PiotrKrys
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: PiotrKrys »

salicjonał pisze:Zgłosiłem Twoje posty do wykasowania. Zaniżasz poziom.
Zrobiłem kopię strony. Również w takim razie zgłoszę tę sprawę. Przesadziłeś.
Różowy za niewinność ! :)
saico

Dobra. Skoro uważasz, że cena jest niska, to proponuję Ci sprzedaż za 600zł + 20zł wysyłka z możliwością przekonania się na własne uszy co on potrafi i ewentualnego zwrotu na własny koszt jeśli uznasz, że jest Ci on nie potrzebny lub co tam uważasz. Chętny? Tylko musisz zaczekać 2-3 tygodnie, bo wykończył mi się materiał na obudowy. Piszę serio.

PiotrKrys pisze:
saico pisze:Cuda się zdarzają. Jednak podobno ślub w dzisiejszych czasach, to przeżytek... lepiej na kocią łapkę:) Jarek jest w tym specjalistą.
Dobre ! :lol:

saico żebyśmy się zrozumieli. Twoja konstrukcja sprzedawana za taką kwotę to śmiech na sali , cena powinna być wyższa !
Tak być nie powinno , bo to masa roboty , części i czasu.
Oczywiście w pełni neguję możliwości tego wzmacniacza do prawidłowego napędzania takich kolumn jak tu zostały podane.
To nie było głównym przedmiotem rozmowy.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
PiotrKrys
125...249 postów
125...249 postów

saico pisze:Dobra. Skoro uważasz, że cena jest niska, to proponuję Ci sprzedaż za 600zł + 20zł wysyłka z możliwością przekonania się na własne uszy co on potrafi i ewentualnego zwrotu na własny koszt jeśli uznasz, że jest Ci on nie potrzebny lub co tam uważasz. Chętny? Tylko musisz zaczekać 2-3 tygodnie, bo wykończył mi się materiał na obudowy. Piszę serio.
saico po co ? Nie uważam, że źle gra. Po prostu podanego zestawu nie napędzi. Może dałby radę jako tako z moimi dwudrożnymi kolumnami ale co z basem ?

Moja ocena nie będzie dla Ciebie wiarygodna.

Wiem, że wkładasz w te konstrukcje dużo serca, bo to widać.

ps. a od kogo masz transformatory ?
saico

Ok, rozsądek jednak masz. Zlecam ich nawinięcie firmie Jantar, piszę o tym w aukcji. Oficjalnie nie nawijają głośnikowych, ale jaki im się napisze co i jak, to mogą je zrobić. Bynajmniej mi nie odmawiają:)

"Przynajmniej'. 'Bynajmniej' znaczy tyle co 'wcale nie'. T.S.
Awatar użytkownika
PiotrKrys
125...249 postów
125...249 postów

saico pisze:Ok, rozsądek jednak masz. Zlecam ich nawinięcie firmie Jantar, piszę o tym w aukcji. Oficjalnie nie nawijają głośnikowych, ale jaki im się napisze co i jak, to mogą je zrobić. Bynajmniej mi nie odmawiają:)
W żadnym aspekcie nie neguję budowy bo jest piękna jak za te pieniądze !! Uważam, że do tak małych wzmacniaczy trzeba jakiś wysokoefektywnych kolumn i zmaganie się ze specyficznymi "ostrymi" średnimi tonami. Temat na długie opowiadanie. Miałem, testowałem i wiem. Ale to kupujący dobiera sobie wzmacniacz do reszty toru.

Jeżeli chcesz coś tam zarobić naprawdę nie dawaj licytacji. To jest niedocenienie Twojej pracy ! Kup teraz i tyle.
Na wzmacniacze takiej mocy są klienci i niska cena nie jest dla nich wcale atutem.

Rób swoje a jak już masz jakiś niecny plan to nie ogłaszaj go na forum :)

Pozdrawiam
saico

Dobrze gadasz, ale widocznie nie zaznałeś jeszcze "zdziwienia":) Często ktoś mi o nim pisze jak kupi mój wzmacniacz. Co do praktyki handlowej, to świadomie dawałem licytację jak sprzedawałem "niskobudżetowe" wzmacniacze na ECL80, wtedy mogłem pozwolić sobie na ryzyko. Na hybrydach wymagających większego wkładu już to się nie kalkuluje. Przyznaję, próba zaproszenia do udziału była podyktowana nieco desperacją i nie miała złych intencji.
Awatar użytkownika
PiotrKrys
125...249 postów
125...249 postów

saico pisze:Dobrze gadasz, ale widocznie nie zaznałeś jeszcze "zdziwienia":) Często ktoś mi o nim pisze jak kupi mój wzmacniacz.
Jeżeli chodzi o moc to nie zaznałem to fakt. Co do samej barwy , wiele razy byłem zdziwiony jak małe wzmacniacze zagrały pięknie.
Uważam, że właśnie tu często jest przewaga maluchów , grają po prostu bardzo miło i słucha się tego bez zmęczenia.

Dobrze. Wyjaśnione. Śmigam, bo mam do naprawy gramofon. Pozdrawiam
tuxcnc
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: tuxcnc »

saico pisze:Niech ktoś zbuduje tak tani i tak dobry wzmacniacz i niech dopiero wtedy zabiera głos krytyczny w stylu "Towar jest warty tyle, ile ktoś jest skłonny za niego zapłacić", albo "...nie chcą zapłacić drogo za coś, czego najwyraźniej nie potrzebują". Myślenie tego człowieka jest na poziomie giełdy starociami. Nie przyda mi się, ale to kupię:)
Kolejny raz piszesz totalne bzdury, bo ewidentnie nic nie rozumiesz.
Ja twojego wzmacniacza nie kupię, nawet za 300 zł, bo nie jest mi potrzebny.
Twoje lamenty mnie nie przekonają, bo nie chcę kupić. Nie interesuje mnie ile wydałeś na części i czy komuś wzmacniacz się spodobał. Nie chcę go kupić i tyle.
Twój wzmacniacz chce kupić Kowalski, ale on ma uciułane sześćset złotych i więcej Ci nie da, bo nie ma.
Więc kto kupi i za ile ?
Tak działa wolny rynek.
Rozumiesz ?
Zachowujesz jak małe dziecko - chcesz, a jak nie dostaniesz to się obrazisz.
Czas dorosnąć ...
saico

Prowokatorze, idź ujadać do ruskiej budy!
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

A może by tak przynajmniej postarać się o mniej emocjonalne wypowiedzi :wink: .
Przypominam również, że istnieje coś takiego jak wolna wola pozwalająca na ignorowanie postów, których treść nam nie odpowiada.

Już trzykrotnie kasowałem lub przenosiłem posty z tego wątku do Kosza. Czy to Wam niczego nie sugeruje jeśli chodzi o poziom dyskusji?

Zresztą rok 2016 już się skończył więc mając inne ciekawsze czynności od ciągłego rozdzielania walczących tutaj Użytkowników niniejszym blokuję wątek :twisted: