Warto zobaczyć w większym oknie jak wygląda wnętrze. Kabel do TG to kabel (linka nie drut) głośnikowy w przeźroczystej obudowie. Farba tu i tam, pomalowana płytka eliminatora, tak samo gumowe amortyzatory od kondensatora zmiennego, kondensatorowi też się pewnie przy okazji dostało. Jednym słowem masakra... Raz popełniłem coś takiego i do tej pory mi wstyd, taki że radio stoi schowane i czeka na wenę aby to poprawić. Ale żeby to jeszcze wystawić i chcieć sprzedać a ktoś to chce kupić... Masakra z lekka mówiąc.
TELEWIZOREK52 pisze:
jacekk pisze:Za co taka cena?
Bo to proszę pana "nie są tanie rzeczy". A tak poważnie, uważasz że to jest wygórowana cena? Ja za te pieniądze nie sprzedałbym samej obudowy (drewnianej) od mojego Pionierka.
Można kupić taniej coś "niezepsute" taką renowacją. A kto wie co jest pod tą srebrną farbą która może zechcieć odpaść po miesiącu-roku bo jest pryśnięta na rdzę albo coś innego? Odrestaurowana skrzynka, drewniana... To jest drogie. Jest trochę pracy aby coś takiego odnowić. Ale to co innego
Ja, Ty i inni koledzy tego nie kupią, ale jak mawia mój znajomy z bazarku - przyjdzie głupi i kupi. Inna rzecz że jest wielu ludzi nie mających pojęcia jaki powinien być kabelek, śrubka czy żarówka. Jakoś wygląda? Cóś tam brzęczy? No to biorę. Zwłaszcza że nie są to jakieś astronomiczne ceny więc za parę złotych może podarować sobie odrobinę... "luksusu" - namiastkę zabytku.
jacekk pisze:Odrestaurowana skrzynka, drewniana... To jest drogie. Jest trochę pracy aby coś takiego odnowić. Ale to co innego
Trzeci miesiąc bawię się ze skrzyneczką od Mazura którą jakiś geniusz pomalował.. abizolem. Fakt, zero korników. Zastanawiałem się czy prędzej nie wykonałbym nowej od zera. Gdybym nie traktował tego jako zabawy to ile należałoby wycenić taką robotę? Obawiam się że za ułamek czasu straconego (?) by się nie zwróciło.
Odgrzebując temat z przed lat, warto przedstawić kolejny wyrób domorosłych inżynierów :lol Na pierwszy rzut oka wygląda jak najbardziej normalnie, rzut oka do wnętrza budzi zdziwienie któż tak zbezcześcił tego Pioniera anteną ferrytową. Parafrazując sprzedającego wyjątkowe radio lampowe, o unikatowym systemie antenowym