Giełdowe trofeum

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

wladl
250...374 postów
250...374 postów

Re: Giełdowe trofeum

Post autor: wladl »

Trochę z mieszanymi uczuciami piszę kolejny wpis w tym wątku. Wprawdzie sobotnia wycieczka zaowocowała dwoma skarbami za jedynie 15 zł sztuka, ale..... Dwa radia Saba, jak na zdjęciach. Tylko że już na giełdzie obdarte z głośników, same body. Sam pewnie przyczyniłem się też w pewien sposób do tego, choćby pokazując obudowy Cello na głośnikach Saby. Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie napisać, że jakość dźwięku, jak one grają, może usprawiedliwić grzech kanibalizmu. W ramach pokuty chyba :oops: skompletowałem Freudenstadt 100 o owalne głośniki z kupionego kiedyś takiego samego modelu z uszkodzoną skrzynią i nie do końca sprawną elektroniką. Radyjko odwdzięczyło się pięknym graniem na wszystkich zakresach i pełną funkcjonalnością :D . A te drugie niech sobie stoi, nawet bez głośników.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
traxman

Post autor: traxman »

A ja mam takie owalne głośniki, słucham sobie na nich w pracy mojego prawie-lampowego amplitunera, więc jakbyś się przewracał przez to radio to ....
Piotrek J.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Piotrek J. »

A ja zapytam tak z ciekawości... Jakie są ogólne ceny na tej giełdzie? Zastanawiam się, czy to tylko u mnie w okolicy żądają po 100, po 200zł za radia? Nawet, jeśli są to wybrakowane trupy?
wladl
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: wladl »

Cena zależy od fantazji sprzedającego, owszem wołają czasem i po 100 czy nawet 300 zł za zwłoki. Tylko wtedy buja się z tym złomem przez kilka tygodni. Najważniejsze aby emocje trzymać na wodzy i nie dać się ponieść żądzy posiadania :D.