No i ciekawostka - panel lcd 40 cali z podświetleniem led i kompletną elektroniką. po 1,50 zł/kg
Elektrośmieci
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
mak222
- 375...499 postów

Re: Elektrośmieci
Dzisiejsza wizyta na złomie zaowocowała kompletnymi wnętrznościami Fagota w ładnym stanie - wprawdzie nie lampy ale kpl. tranzystorów germanowych jest 
No i ciekawostka - panel lcd 40 cali z podświetleniem led i kompletną elektroniką. po 1,50 zł/kg
Z wyglądu w super stanie. Nawet dla samych led-ów i inwertera było warto - jeśli całego wyświetlacza nie uda się uruchomić.
-
AZ12
- 3125...6249 postów

Dzisiaj znalazłem w przydrożnym rowie w Narkowach (gmina Subkowy, powiat tczewski) działającą wyrzynarkę.
Ostatnio na złomie kupiłem Unitra ZRK FM-AM Stereo Tuner 7010 za 8zł działający, wystarczyło przestroić i gra dobrze, choć czułość nie jest zadowalająca.
Ostatnio na złomie kupiłem Unitra ZRK FM-AM Stereo Tuner 7010 za 8zł działający, wystarczyło przestroić i gra dobrze, choć czułość nie jest zadowalająca.
Ratujmy stare tranzystory!
-
fugasi
- 3125...6249 postów

Przepraszam za offtopik ale czy ten obywatel uciekł z Ameryki do Norwegii za chlebem, żeby go tak nazywać?cirrostrato pisze:jest jeden Afroamerykanin
_
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Nie wiem czy uciekł, jeśli to przed robotą, już nie pracuje od paru tygodni, zwolnił się na własna prośbę ale czegoś się nauczył od naszych, całkiem ładnie powtarzał ,,pier...na robota''. Nie miejsce na forum na takie tematy ale sami Norwegowie przebąkują, że wprawdzie Breiwik poszedł po bandzie wybijając swoich, ale coś w sprawie przybyszów trzeba zrobić, w Norwegii naprawdę da się wyżyć z robienia dzieci i nic więcej nie robienia...............a w temacie, to tamtejsze elektrośmieci miodzio....
-
Paniki
- 125...249 postów

Witam wszystkich 
Po czytaniu tego tematu przypomniałem sobie o takiej stacji demontażu RTV/AGD do której miałem wpaść jakoś grubo ponad rok temu. Ogólnie jestem tam mile widziany, można by było sobie pogrzebać i ew coś "wykupić" czy byłby ktoś chętny?
Ja jestem z Krakowa, a o jakiś transport, nie licząc busa, jest ciężko. Stacja jest w okolicach Olkusza. Jak by komuś by się czasem nudziło czy coś to by było fajnie, nawet bym mógł zapłacić za LPG/Pb/ON
Po czytaniu tego tematu przypomniałem sobie o takiej stacji demontażu RTV/AGD do której miałem wpaść jakoś grubo ponad rok temu. Ogólnie jestem tam mile widziany, można by było sobie pogrzebać i ew coś "wykupić" czy byłby ktoś chętny?
Ja jestem z Krakowa, a o jakiś transport, nie licząc busa, jest ciężko. Stacja jest w okolicach Olkusza. Jak by komuś by się czasem nudziło czy coś to by było fajnie, nawet bym mógł zapłacić za LPG/Pb/ON
-
Piotrek J.
- 625...1249 postów

Okolice Olkusza, to znaczy gdzie dokładniej?
Choć niestety ja mieszkam na zachód od niego.
Choć niestety ja mieszkam na zachód od niego.
-
Paniki
- 125...249 postów

Nie chcę od razu wszystkiego zdradzać itp, bo trochę szkoda mi by było
Chodzi o Bukowno. Na razie czekam na jakieś ogólne zdjęcia tego, jak tam wygląda to i czy opłaca się w ogóle wybrać tam 
-
Piotrek J.
- 625...1249 postów

A, to pamiętam, że czasem wystawiali na Allegro jakieś rzeczy.
Też miałem się wybrać, ale jakoś nigdy mi się nie chciało...
Też miałem się wybrać, ale jakoś nigdy mi się nie chciało...
-
Paniki
- 125...249 postów

Właśnie. pamiętam, że znalazłem kiedyś linka do takiej aukcji, 1-2 lata temu. I trochę zajęło mi jak się doszukałem co to za firma
Wiesz może który to sprzedawca z allegro?
A tak by zbytnio nie offtopować.
Byłem dwa razy na "Zbiórce odpadów problemowych" w Krakowie. Raz w tamtym roku we wrześniu, drugi raz b.r. jakoś na wiosnę i ogólnie dużo ludzi wywala wtedy OTV stare, radia lampowe i inny taki sprzęt
Ja tam głównie zajmuję się nowszym audio, ale wziąłem ostatnio jedno takie radyjko z myślą o odrestaurowaniu
Ma nawet adapter na sobie
Ogólnie trzeba mieć układy na skupach złomu itp
Kiedyś też wyniosłem trochę lamp telewizorowych z trafkami za kilka zł 
A tak by zbytnio nie offtopować.
Byłem dwa razy na "Zbiórce odpadów problemowych" w Krakowie. Raz w tamtym roku we wrześniu, drugi raz b.r. jakoś na wiosnę i ogólnie dużo ludzi wywala wtedy OTV stare, radia lampowe i inny taki sprzęt
-
zbieracz55
- 500...624 posty

Jeździłem tam już kilka lat. Pół roku temu zadzwonił do mnie ich szef, żebym więcej nie przyjeżdżał. Na moje pytanie, dlaczego? Usłyszałem, bo nie wolno
Kiedyś to było w czym wybierać. A w ostatnim czasie bryndza, ewentualnie jakieś menuety. Jeżeli ktoś się nastawia na igły, to lepiej niech nie przyjeżdża. Niestety Panowie nie dbają o sprzęt i nawet gdy radio przy odbieraniu jest w ładnym stanie, po transporcie na pace dostaje mocno w kość 
Kamil Jabłoński
https://web.facebook.com/wirtualnemuzeumrtv/
https://web.facebook.com/wirtualnemuzeumrtv/
-
Paniki
- 125...249 postów

A ogólnie jakieś wzmacniacze nowsze "tranzystor", części do nich da radę?
A w ogóle który to ich szef? Chyba z nim pisałem ^^
A w ogóle który to ich szef? Chyba z nim pisałem ^^
-
Piotrek J.
- 625...1249 postów

Jutro zbiórki w Sosnowcu, więc może koledzy mający doświadczenie doradzą, jak najlepiej "zagadywać" by coś zdziałać?
-
painlust
- 9375...12499 postów

Nigdy nie przychodź z pustymi rękami (piwko, papieroski czy co tam). Bądź ubrany jakbyś szedł do kopania rowów. Panowie bardzo boją się nalotów z magistratu. Ubrany po roboczemu bedziesz wygladał jak pracownik a to znaczy że są małe szanse aby nalot zapytał sie ktoś zacz
. Mnie zawsze biorą za pracownika firmy zbieraczkowej...
-
Paniki
- 125...249 postów

Ja tam zawsze zagadywałem, że uczę się na elektronika w szkole, to moje hobby itp. Że często to co wywalają ludzie jest sprawne i jeszcze posłuży. Że częsci nieraz są lepsze niż nowe ze sklepu itp 
-
TELEWIZOREK52
- 3125...6249 postów

10 września - zbiórka elektrośmieci w Konstancinie ( stara papiernia) pod W-wą. Trochę wywiozę a może i coś przywiozę. Jedyny feler że tu raczej nowsze rzeczy wywalają.