Czego słuchamy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Re: Czego słuchamy
http://soundcloud.com/overcolored
Ktoś zna? Interesujące...
Ktoś zna? Interesujące...
Przyjemnie się słucha.
Szkoda tylko że Firefox nie obsługuje tego standardu
Odgrzebałem gdzieś Internet Explorera i dopiero usłyszałem dźwięk.
Szkoda tylko że Firefox nie obsługuje tego standardu

- Thereminator
- 6250...9374 posty
Obsługuje. Brak ci tylko jakiejś wtyczki albo masz włączone blokowanie skryptów.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Znalazłem przyczynę. Nie działa z włączonym AdBlockiem.
Właśnie słucham Fish'a z koncertu w PRIII, jak dobrze, że pomimo bliskości Piekar Śląskich nie wybrałem się na koncert - kto kastruje własne utwory?
CO ZA DZIWNA moda na koncerty symfoniczne/akustyczne itp.... może Filharmonicy Wiedeńscy nagrają "Fly Trap" Venom dla zrównoważenia?
A wczoraj to już miałem dostać nagłego ataku szału, jak jakaś artyścina masakrowała Iron Maiden w popołudniowej audycji Pani Gacek.
CO ZA DZIWNA moda na koncerty symfoniczne/akustyczne itp.... może Filharmonicy Wiedeńscy nagrają "Fly Trap" Venom dla zrównoważenia?
A wczoraj to już miałem dostać nagłego ataku szału, jak jakaś artyścina masakrowała Iron Maiden w popołudniowej audycji Pani Gacek.
-
- 375...499 postów
Też mnie to denerwuje. W Tarnowie będą grać Scorpions. Cieszyłem się jak małe dziecko jak się dowiedziałem. Chwilę później jakbym dostał w pysk: grają z orkiestrą 

Trzeba było posłuchać wywiadu Piotra Kaczkowskiego z Fishem w Minimaxie po 22-giej. Problemy ze strunami głosowymi (trzeci raz się pojawiła narośl...) w zasadzie oznaczają niemalże koniec jego kariery jako wokalisty oraz prezentera radiowego. Ponadto z racji pokryzysowej recesji zmuszony był też odchudzić zespół i zacząć grać mniejsze koncerty, które łatwiej zapełnić. Niestety prawdopodobnie złośliwy nowotwór oznacza całkowitą zmianę w wokalu i aranżacji utworów. To jedyna szansa aby jeszcze był aktywny na scenie.traxman pisze:Właśnie słucham Fish'a z koncertu w PRIII, jak dobrze, że pomimo bliskości Piekar Śląskich nie wybrałem się na koncert - kto kastruje własne utwory?
Słuchałem,słuchałem, ale w moim przypadku to była akcja do 3x sztuka, czyli w takiej kolejności:
3. Koncert wczorajszy i cała ta trasa, - nie idę bo:
2. Nie podobał mi się poprzedni koncert w Zabrzu, ostatni na trasie, wykonanie z cyklu ile jeszcze do końca i którędy do kasy? Obiecałem sobie, że już więcej nie pójdę...
1. Zabrze dawno temu (Sunset of empire), rewelacja, pełna energia dwie godziny dobrej zabawy, w wyniku czego w ślepo kupiłem bilet na pozycję nr.2. (jak okazało się niesłusznie, za dużo miałem oczekiwań).
Nie mam pretensji, życzę Fishowi zdrowia i wszystkiego najlepszego tym bardziej, że spotkało go sporo przykrych spraw, ale nie podoba mi się wcześniej wymieniona tendencja, do tego cena biletów 90/120 to raczej sporo jak dla mnie i na odgrzewane kotlety.
3. Koncert wczorajszy i cała ta trasa, - nie idę bo:
2. Nie podobał mi się poprzedni koncert w Zabrzu, ostatni na trasie, wykonanie z cyklu ile jeszcze do końca i którędy do kasy? Obiecałem sobie, że już więcej nie pójdę...
1. Zabrze dawno temu (Sunset of empire), rewelacja, pełna energia dwie godziny dobrej zabawy, w wyniku czego w ślepo kupiłem bilet na pozycję nr.2. (jak okazało się niesłusznie, za dużo miałem oczekiwań).
Nie mam pretensji, życzę Fishowi zdrowia i wszystkiego najlepszego tym bardziej, że spotkało go sporo przykrych spraw, ale nie podoba mi się wcześniej wymieniona tendencja, do tego cena biletów 90/120 to raczej sporo jak dla mnie i na odgrzewane kotlety.
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Deep Purple z orkiestrą w 2000r to był chyba mój najlepszy koncert w życiu. Uważam, że nie ma czegoś takiego jak jedynie słuszna aranżacja utworu, i nikt nie ma obowiązku grac cały czas tak samo. Aranże Purpli były bardzo porządnie zrobione i muzyka się broniła.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Moze bylo moze nie, ale Panowie -- sie normalnie zakochalem...............
http://www.youtube.com/watch?v=67rslfF- ... r_embedded

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Ostanie wykopaliska z rutrecker.org:
Colin Masson (końcowa sekcja drugiego utworu (Total Eclipse) z jego pierwszego albumu może zasugerować duet Mike Oldfield i Jon Anderson....
Derek Sherinian
Cosmosquad.
Colin Masson (końcowa sekcja drugiego utworu (Total Eclipse) z jego pierwszego albumu może zasugerować duet Mike Oldfield i Jon Anderson....
Derek Sherinian
Cosmosquad.
A ja sobie właśnie kupiłem bilet na Archive Orchestral featuring Orkiestra L'Autunno. Rano w Trójce mówili, że był dobry koncert, chyba w stolicy, więc też pójdę 

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 250...374 postów
Ha ha, od Ciebie mogłem się tego wideo spodziewać! Pokazałem Meytal znajomemu bębniarzowi i zgodziliśmy się, że raz trzeba zobaczyć ją dla techniki gry, a drugi raz dla niej samejTool46_2 pisze: Moze bylo moze nie, ale Panowie -- sie normalnie zakochalem...............

Teraz przez nią tłukę Parabolę co rusz, bo hmmm.. co zrobić, kiedy ta dziewczyna lepiej gra? I to w dodatku jeden z moich ulubionych numerów (ciekawe, czemu z wyciętą zwrotką i refrenem).
Jak to ktoś na YT napisał: "Nice rack of toms" ;D
- TooL46_2
- 1875...2499 postów

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
"Carbon anodes produce more watts per dollar!"