.Wojtektwoo pisze:Mam tylko pytanie czy czytacie w ogóle moje posty?? Lepiej poradzcie mi czy dobry projekt obrałem "Concertino".
Czytamy.
Ten dziwny dyskurs wyskoczył z powodu mojego konserwatyzmu i uporu - ale na Triodzie często zdarzają się "odskoki" od tematu. Niekoniecznie moje - gwoli prawdy.
Ale, ad rem:
- wg zamieszczonych w Twoim poście nr 2 rysunków to jest ten układ z AudioTonu.
Do niego się więc odniosę.
Prośba: jeżeli możesz to zmień Imageshack na Fotosik.pl. Zawsze w Ishk. wyskakują strony z jakimiś dziwkami albo totalizatorami (+ różne utajone gówna brudżące w koputerze a wykrywane później przez AdAware...) - po prostu strach się bać

Układzik jak na początek dobry - nie powinieneś mieć większych problemów, układy zamieszczane na niektórych stronach są sprawdzone i gwarantowane - zapewne tak będzie i w Twoim przypadku.
Możesz mieć ew. małe problemy z brumami, to się zdarza nie tylko początkującym, stare wygi też nierzadko gryzą palce...
Przemierz dokładnie wszystkie elementy przed wmontowaniem - zaprocentuje to większą ilością czasu na uruchomienie a mniejszą na szukanie ew. usterek.
Porządnie zsymetryzuj żarzenie - najlepiej byłoby potencjometrem, ale chyba Twoja PCB nie przewiduje tej opcji, więc przy wykonywaniu tego zabiegu bardzo dokładnie sparuj rezystory R11 i R12.
Może warto byłoby dołożyć po kubku ekranującym każdą lampę? Zalezy zreszta w jaką to wstawisz obudowę.
Z podstawkami (zdjęcia) umieszczonymi na tulejkach dystansowych - wstawić by je można w przestrzeń między nóżkami 3 a 4 - puste pole z pobliską masą - umasić nią kubek - i nóżkami 8 i 9.
Zoltan
Takie kubki z podstawkami bywaja często na Allegro.