Odnowa skrzynki Pionierka U3

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

pluto
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: pluto »

Nie lubię niszczyć złudzeń, ale twoja robota futrzaczku ma się do oryginału jak pięść do nosa.
Pluto
Alek

Post autor: Alek »

Miałem ostatnio przykre doświadczenie po jakimś konserwatorze skrzynki z bożej łaski. Oto ten "konserwator" pomalował strasznie grubą warstwą obudowę. Efekt jest taki, że lakier będę zdzierał jeszcze przez długi czas :x
pluto
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: pluto »

Masz rację Alek, dużo skrzynek jest niszczonych prze zakładanie nieodpowiednich powłok. Później schodzi to razem z fornirem. Ja skrzynki czyszczę cykliną (papier wściekły przeciera fornir). Trwa to kilkadziesiąt minut przy użyciu środków chemicznych. Dobre wypolerowanie karteru od starego motocykla trwa kilka godzin, tak że opracja warta zachodu :)
Pluto
Awatar użytkownika
futrzaczek2
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: futrzaczek2 »

:arrow: pluto
Wiem o tym doskonale :? To była moja pierwsza próba... no i wyszło jak widać kiepsko. Lecz fornir odłaził z niej samoistnie, a to co złaziło nadawało się tylko do pieca. Lecz to nie poszło na marne - wielu rzeczy się przy tym nauczyłem :)
Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 :)
Marconi
375...499 postów
375...499 postów

Teraz układanka

Post autor: Marconi »

Kolejny etap renowacji: coś w rodzaju zabawy w puzle, tylko trzeba je samemu wykonać i dopasować. Potem to przykleję, ale czym? Myślałem o perełce stolarskiej, ale nie wiem czy mi nie puści w późniejszym etapie podczas wygładzania forniru rozgrzanym żelazkiem. Z drugiej strony potrzebny jest klej, który dobrze się szlifuje, bez zbędnych zapachów. Proszę o rady. W załączniku dwa ujęcia "PUZLI". :D
Pozdrawiam Mieczysław
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.