Ja posiadam centralkę KEIL TELEKOM EM105, kupiłem ją ponad 10 lat temu na targowisku, jeszcze w pudełku.
Służyła mi jako "telefon wewnętrzny", było połączenie między poddaszem, kuchnią i węglową kotłownią, wszystko jeszcze w starym domu.
Niestety potem myszy rozpleniły się do tego stopnia, że poprzegryzały przewody, my kilka miesięcy później byliśmy w nowym domu.
Centralka poleżała w wilgoci, jednak nie zrobiło to na niej wrażenia, poza plamą rdzy na małym przekaźniku.
Oto i ona Centralka ma obsługę wybierania dekadowego, jak i DTMF, jest ona zbudowana na procesorze 80C51 Atmela, który jest też już retro, też jeden z "kamieni milowych" elektroniki, sama centralka ma ponad 30 lat.
Niestety dokumentacja jest po niemiecku, ja ten język znam, tylko, że około 10 lat nie używałem go w większym zakresie niż robotnik budowlany w moich stron(Pomorze Gdańskie) i po prostu ta instrukcja jest "nie na moja głowa", nie mogę złożyć tego całego słownictwa do kupy.
Nauka na kursach językowych też jest "po łebkach", zresztą nie miałem tego języka w liceum, w Niemczech bywałem bardzo rzadko, od 2014 roku nie byłem i prawdopodobnie już nigdy nie będę.
Również straciłem kontakt z moim nauczycielem niemieckiego, starszym ode mnie 7 lat, zresztą nie wiem, czy on w ogóle żyje, nie mam już żadnych kontaktów "w realu"
Tak więc wrzucam dokumentację tej centralki, może ktoś mnie poprowadzi, telefony DTMF oczywiście posiadam i jest czym zrobić konfigurację

Slican PMS-08 najtańsza 250zł

Takie coś nie trzyma się ładu ,ni składu, za tyle to można smartfona w Biedronce kupić(oczywiście zaraz wyrzucić do śmietnika przy Biedronce), nie o to tutaj chodzi przecież.