Zalety lampy E88CC, użytej w stopniach napięciowych wzmacniaczy audio...

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Alek
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: Zalety lampy E88CC, użytej w stopniach napięciowych wzmacniaczy audio...

Post autor: Alek »

Tomek Janiszewski pisze: pt, 15 maja 2020, 20:36 No to będę tym razem siedział cicho. Zacząłem pisać już merytoryczną odpowiedź na pytanie o wzmacniacz do radia (mimo że wcale się do tego nie zobowiązywałem co można było zrozumieć ze skierowanego pod moim adresem zarzutu), ale w międzyczasie wcisnąłem nie to co trzeba, a po ponownym wejściu na stronę przeczytałem powyższy paszkwil. I odechciało mi się odpowiadać. Zainteresowanego odsyłam do pierwszego z brzegu podręcznika na poziomie technikum.

Dziękuję za rzeczową poradę.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Spieranie się nawet w nieco ostrzejszej formie jest w sumie podstawą interesujących dyskusji. Gdyby wszyscy reprezentowali identyczne poglądy to Forum TRIOD-y pewnie by zniknęło. Aby Was pocieszyć chciałbym poinformować, że mam znacznie mniej ciekawą pracę forumową od Waszej. Wolałbym się spierać w takim wątku jak ten a ostatnio praktycznie cały dostępny mi czas związany z Forum muszę poświęcać na walkę z zalewem "fałszywych" użytkowników, których muszę eliminować z Forum. Ich liczba przekracza 100 dziennie. Do tego niestety często kasuję osoby, które się rejestrują z dobrymi intencjami, ale ja kasuję ich konta bo mają np. dziwne nicki lub adresy mailowe. Robi się z tego korespondencja zajmująca mi mnóstwo czasu. Stąd moja mniejsza aktywność w dyskusjach.
Ale koniec tego stękania. Wątek jest bardzo ciekawy i byłbym załamany, gdyby padł z powodu jakichś "animozji". Spokój i tylko spokój Panowie.
No i przy okazji, wracając do tematu triod większej mocy jako lamp końcowych. Około roku temu kupiłem parę triod T-02 i już mija właśnie ten rok jak nie mogę się zabrać do sklecenia jakiegoś wzmacniacza na nich :? :oops: . Może ten wątek mnie do tego zdopinguje :) .
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: taipan3 »

Ja przepraszam , ale miałem trudny tydzień, pierwszy od dwóch miesięcy w pracy i trochę jestem naładowany i czasami napiszę zbyt szczerze. To mnie trochę tłumaczy . Chciałbym żeby ten wątek się dalej rozwijał merytorycznie . Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Jurek O
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Jurek O »

Dawać, dawać Panowie dalej !!! Tyle co się z tego wątku dowiedziałem w dwa tygodnie to przez ostatni rok z okładem mi się nie udało grzecznie tu i ówdzie na triodzie pytając czy zadając do tego stopnia głupie pytania, że w końcu któryś z was fachowców pękł i dając mi po uszach przy okazji wytłumaczył to co chciałem zrozumieć :twisted: