Chińską hybrydę na full lampę.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Chińską hybrydę na full lampę.
Nie będę sobie komplikował życia korektorem jeśli klient go nie potrzebuje. I przy okazji zdjęcie laminatu przygotowanego pod projekt.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Jak nie painlust normalnie 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Tu nie było wyjścia... musiało być PCB 

A tak przy okazji.... jak wyjdzie mi takie audio/stereo to może wreszcie coś dla siebie wystrugam... Z tym, ze u mnie raczej EL34 w SE. Mam już tarfa wyjściowe i lampy. najgorzej z chassis i obudową... Nienawidzę robić tego typu ustrojstw..
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
To wiemypainlust pisze:Nienawidzę robić tego typu ustrojstw

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Prace idą dalej. PCB jest już obsadzone. Nawet zamontowałem wstępnie w obudowie, ale sporo jeszcze roboty przede mną.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Widze, ze zamontowales podstawki od strony elementow. Ja osobiscie wole od strony druku -- latwiej wtedy zamontowac w obudowie.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Oryginalnie podstawki w tym wzmacniaczu były od strony elementów, a poza tym łatwiej mi było narysować płytkę (rysowałem ręcznie flamastrem olejowym) oraz łatwiej mi podpinać kable bo lutuje je do przykręconej płytki.
Następne zdjęcia. Zrobiłem panel tylny puszki z bezpiecznikami i przełącznikiem żarzenia dla ECC83/6N2P. Co prawda na zdjęciach tego nie widać ale lampy już się żarzą i to w konfiguracji ECC83/EL84 i 6N2P/EL84. Na zdjęciu jest też wnętrze - właściwie prawie wszystko okablowane, ale lepiej 5 razy sprawdzić czy aby na pewno, a na to dzisiaj już mi nie starczyło czasu. Brakuje podłączonego potencjometru i wejść aby odpalić wzmacniacz wstępnie z kolumnami i CD. Zostawiam to na piątek.
Pierwsze odpalenie...
https://youtu.be/CfA2GFvFHWY
I przy okazji... jakbym przed rozbiórka podmienił 6N2P na inne egzemplarze wzmacniacz ten zapewny by nie powstał. Problem z jednym z kanałów był spowodowany wadliwą praca jednej z 6N2P pod warunkiem, że 6P15P były oczywiście sprawne.
https://youtu.be/CfA2GFvFHWY
I przy okazji... jakbym przed rozbiórka podmienił 6N2P na inne egzemplarze wzmacniacz ten zapewny by nie powstał. Problem z jednym z kanałów był spowodowany wadliwą praca jednej z 6N2P pod warunkiem, że 6P15P były oczywiście sprawne.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Gratulacje! Na filmie srednio slychac ale brzmi chyba lepiej, niz poprzednia 'hybryda'? 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
W poprzedniej "hybrydzie" to toroid chodził jak spawarka... może był na 110V 

Czesc
Czy transformatory glosnikowe to TG5, czy te, ktore byly - oryginalne?
Pozdrowienia
Czy transformatory glosnikowe to TG5, czy te, ktore byly - oryginalne?
Pozdrowienia
A widziałeś może trafa głośnikowe w hybrydzie? Byłby to ewenement. A trafa głośnikowe to TG6-9 do współpracy z głośnikami 8 i 16Om.