Poszukję planów na tylnią ściankę do Pioniera w bakielicie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Re: Poszukję planów na tylnią ściankę do Pioniera w bakielic
Gdyby ktoś miał taki komplet pieczątek na zbyciu... To bym był chętny.
-
- 625...1249 postów
Wszystkiego najlepszego dla Was w Nowym Roku.
. Wycinanie w preszpanie 1mm (już nie posiadam)-15, natomiast w płycie paździerzowej powlekanej 2,5mm (zabrałem żonie podkładkę pod ciasto
) -30Pln. Wynika z tego że doliczając do tego koszt materiału i przesyłki uzbiera się pewnie ze 40Pln, co jest kwotą wysoką, zważywszy na fakt że czasem całe radio można kupić za stówkę. Wychodzi na to że cała zabawa jest zbyt droga jak na element który i tak ogląda tylko ściana. Na bank nie będę wystawiał na allecośtam, bo w sumie to nie ja to wycinałem.
Jeżeli jednak ktoś z Triodowiczów jest tak zdesperowany że się zdecyduje, to mogę pomóc w przygotowaniu i nie zamierzam doliczać nic dla siebie (chyba że będzie chciał tysiąc sztuk).
A wracając do tematu to trochę rozeznałem sytuację. Ponieważ wszystkie dotychczasowe ścianki były wycięte dla mnie grzecznościowo i nie płaciłem za nie ani centa, to musiałem zorientować się ile kosztuje takie wycinanie. No i się dowiedziałemstas2 pisze:Czy można liczyć na to, że kolega staku będzie prowadził dystrybucję swoich wyrobów?
Jeśli tak, to ustawiam się jako klient i proszę o info na PW.
Od dłuższego czasu obserwuję pewien portal w celu zakupu takiej właśnie tylnej ścianki - ale nie ma!

Jeżeli jednak ktoś z Triodowiczów jest tak zdesperowany że się zdecyduje, to mogę pomóc w przygotowaniu i nie zamierzam doliczać nic dla siebie (chyba że będzie chciał tysiąc sztuk).
-
- 1250...1874 posty
A była by możliwość podesłać do Ciebie kilka ścianek do "opieczętowania"? Dokładnie 5 sztuk.
-
- 625...1249 postów
Nie widzę problemu. Jest jednak małe ale - napis PIONIER i logo T6 są trochę większe niż oryginał. Widać to na zdjęciu. No i kwestia materiału z jakiego wykonałeś te ścianki.
-
- 1250...1874 posty
Płyta pilśniowa 3mm (jak ta używana w meblach na plecy) tyle że gładka z obu stron i w naturalnym kolorze. A to że większe czy mniejsze jak dla mnie nie ma to żadnego znaczenia, ważne aby wyglądało dobrze
A i mam jeszcze pytanie co do otworów A Z (eliminatora p.cz.) Czy w Waszych pionierach też one nie pasują? Zrobiłem otworki na podstawie wymiarów innego pioniera bo akurat mój był w etapie składania i tam to pasuje, zaś w moim jest już nieco inaczej, co psuje nieco estetykę
Ps. Jeśli by to pieczątkowanie wypaliło to by były dwie ścianki do oddania. Pięć sztuk jest mi nie potrzebne.

Ps. Jeśli by to pieczątkowanie wypaliło to by były dwie ścianki do oddania. Pięć sztuk jest mi nie potrzebne.
-
- 625...1249 postów
Na takiej płycie pieczątki u mnie wyszły super. Pokażę wieczorem. Natomiast ustawienie otworów wychodzi różnie. Sam też zwróciłem na to uwagę. Poniżej przerysowana oryginalna ścianka od U3. Do jednego mojego radia pasuje lepiej a do drugiego gorzej
.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 125...249 postów
Witam
Mam pytanie też w temacie ścianek.
Czy ktoś ma dane do ścianek od Pioniera 1948-49 rok.
Mam pytanie też w temacie ścianek.
Czy ktoś ma dane do ścianek od Pioniera 1948-49 rok.

-
- 1250...1874 posty
staku pisze: Poniżej przerysowana oryginalna ścianka od U3. Do jednego mojego radia pasuje lepiej a do drugiego gorzej .
To do obudowy bakielitowej czy drewnianej? Mam właśnie w Mazurze taką samą ściankę (na pierwsze spojrzenie) w obudowie drewnianej..
-
- 625...1249 postów
Ściankę dostałem z Pionierem w obudowie DR-3 wg OldRadio.pl. Wydaje mi się, że ten wzór był projektowany jednak do obudowy BA-2 z poziomymi szczebelkami na głośniku. Ma charakterystyczne wcięcia na dolnych narożnikach i pasuje jak ulał. Na temat wzorów ścianek stosowanychw Pionierach to można chyba doktorat napisać.
-
- 625...1249 postów
Obiecane foto pieczatek na śliskiej płycie:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.