Zmiana strony tytułowej w Allegro
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- AndrzejJ
- 1250...1874 posty
Re: Zmiana strony tytułowej w Allegro
Vampire- jak już dzwonisz do sprzedawcy, to nie ważne czy zrobiłeś przez PzA, Przelewem internetowym, czy przelewem na poczcie...
Wyślesz potwierdzenie i na jedno wychodzi...
A przedający czego 3-4dni, zanim pieniądze z PzA dojdą na konto, idzie dłużej niż z poczty...
Wyślesz potwierdzenie i na jedno wychodzi...
A przedający czego 3-4dni, zanim pieniądze z PzA dojdą na konto, idzie dłużej niż z poczty...

De gustibus non est disputandum, czyli jedni wolą rybki...
Ja jednak wolę Pza.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Gdyby była możliwość wyboru to nikt by przecież nie narzekał.
No, ale, nie ma, a pod pretekstem dbania o kupujących Allegro - taka teza tylko - zarabia na przetrzymywaniu kasy. Nie żebym specjalnie lubił teorie spiskowe, ale jakos niebardzo chce mi się wierzyć, że to PzA to tak z bezinteresownej troski o kupującego. Zwłaszcza że jest przymusowe.
A kupujący też są różni - już trafiłem takich, ktorzy mimo postawienia jasno sprawy w opisie, upierali sie przy PzA - "bo jak nie można to napewno jakiś wał".
No, ale, nie ma, a pod pretekstem dbania o kupujących Allegro - taka teza tylko - zarabia na przetrzymywaniu kasy. Nie żebym specjalnie lubił teorie spiskowe, ale jakos niebardzo chce mi się wierzyć, że to PzA to tak z bezinteresownej troski o kupującego. Zwłaszcza że jest przymusowe.
A kupujący też są różni - już trafiłem takich, ktorzy mimo postawienia jasno sprawy w opisie, upierali sie przy PzA - "bo jak nie można to napewno jakiś wał".
'All the stars in the north are dead now.'
-
- 250...374 postów
Dla mnie zostawienie sprawy maszynom jest wygodniejsze.
Kupuję - od razu płacę, mam potwierdzenie, każdy poważniejszy sklep wysyła towar tego samego dnia (jeśli jest przed 12:00, bo zwykle płacę za kuriera), nie muszę pamiętać o potwierdzeniu, czy innych herezjach, wszystko z automatu, w dodatku zawsze nudzę o gratisy z powodu szybkiego zapłacenia. Ostatnio wynudziłem 2 markowe kable XLR :]
Sprzedaję - dla mnie wygodniej, jak kasa mi przyjdzie na 2 dzień po zleceniu zleceniu wypłaty, to chyba nie koniec świata, a paczkę mogę wysłać od razu i problem z głowy.
Kupuję - od razu płacę, mam potwierdzenie, każdy poważniejszy sklep wysyła towar tego samego dnia (jeśli jest przed 12:00, bo zwykle płacę za kuriera), nie muszę pamiętać o potwierdzeniu, czy innych herezjach, wszystko z automatu, w dodatku zawsze nudzę o gratisy z powodu szybkiego zapłacenia. Ostatnio wynudziłem 2 markowe kable XLR :]
Sprzedaję - dla mnie wygodniej, jak kasa mi przyjdzie na 2 dzień po zleceniu zleceniu wypłaty, to chyba nie koniec świata, a paczkę mogę wysłać od razu i problem z głowy.
Witam.
Myślę, że wszyscy już znaleźli dokładną godzinę zakończenia aukcji a jeżeli nie to jest ona po wrzuceniu aukcji w zakładkę obserwowane.
Pozdrawiam
Tadeusz
Myślę, że wszyscy już znaleźli dokładną godzinę zakończenia aukcji a jeżeli nie to jest ona po wrzuceniu aukcji w zakładkę obserwowane.
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
Jeśli aukcja została przeniesiona do archiwum, jest następne udogodnienie na Allegro dla chcących nawiązać kontakt z osobami, od których się kupowało. Ewentualnie sprzedało.
http://xarchiwum.pl/code.html?a=1863767522
http://xarchiwum.pl/code.html?a=1863767522
- AndrzejJ
- 1250...1874 posty
jedyne 10zł...
-
- 375...499 postów
A już myślałem, ze chociaż snajperzy dzieki tym zmianom się uspokojąKawa T pisze:Witam.
Pozdrawiam
Tadeusz

-
- 625...1249 postów
Ja sprawdzałem sobie snajpera i on odczytuje pełną godzinę.
Nie rozumiem złości na to narzędzie, sam korzystam i nie mam żadnych wyrzutów - proste: jak dam więcej, wygram, jak za mało i tak przegram. A nie muszę zawracać sobie głowy siedzeniem przy aukcji.
Nie rozumiem złości na to narzędzie, sam korzystam i nie mam żadnych wyrzutów - proste: jak dam więcej, wygram, jak za mało i tak przegram. A nie muszę zawracać sobie głowy siedzeniem przy aukcji.
- MStaniszczak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Odczytuje, bo pewnie korzysta z WebApi a nie parsuje stronę;-) A zwrotki w WebApi chyba się nie zmieniły (mam taką nadzieję;-).
za http://allegro.pl/announce.php ***2011-12-01 13:23:15*** Data: 2011-12-01 Czas: 13:23:15
licytowanie wcześniej niż 1min przed końcem aukcji to jedynie niepotrzebne podbijanie sobie ceny...
a co do snajpera - pisałem już wiele razy - licytowanie z zsynchronizowanym chwile wcześniej zegarkiem systemowym 1-2s przed końcem aukcji to żaden problem (oczywiście jeśli siedzi się przed komputerem) - snajper udostępnia maksymalnie opcje 3s przed końcem aukcji, więc metoda z zegarkiem w takim razie to jeszcze większe zło...Przywróciliśmy informację o lokalizacji sprzedającego na stronie przedmiotu. Znajduje się w zakładce Dostawa i płatność. Przychylamy się tym samym do próśb kupujących, dla których lokalizacja jest ważną informacją przy podejmowaniu decyzji o zakupie.
Pokazujemy czas do zakończenia oferty co do sekundy. Wskazywaliście, że to szczególnie ważne w przypadku licytacji.
licytowanie wcześniej niż 1min przed końcem aukcji to jedynie niepotrzebne podbijanie sobie ceny...