Swietnie brzmi ten atom Juz w miare wiem, co mi potrzebne do piecyka, teraz tylko mam pytanie: w jakim radiu/telewizorze sa trafa ts40 i tg2,5? Jaki glosnik do paczki zastosowac? Myslalem o tonsilu 33/33 lub jego "wspolczesnym" odpowiedniku, ktorego nazwy nie pamietam.
Odpowiem jeszcze na pytanie: o JCMie pisalem tak w miare luzno, chodzilo mi o brzmienie (no, ale jezeli nie da sie go uzyskac, lub da sie wielkim kosztem, to podziekuje ) , nie moc. Moc ma byc wlasnie z 5w, glownie do grania w domu.
Megabit:
O radiu mysle, bo juz od okolo tygodnia bezskutecznie rozgladam sie za trafami na allegro.
Ostatnio zmieniony śr, 23 września 2009, 23:44 przez swir, łącznie zmieniany 2 razy.
Najlepszym dawcą dla pięciowaciaka typu Marvel Atom nie ukrywajmy jest kultowe Bambino z TS40/29 oraz TG2,5... Ze wzgledu na nietrwałość wkładek i problem ze zdobyciem nowej gramofon ten zazwyczaj pozostaje eksponatem muzealnym - martwym. Często można spotkac je w opłakanym stanie u jakiś pijaczków na bazarach za grosze...
Cześć z tego Atomica będziesz naprawdę zadowolony,trafa najlepsze to z Bambino jak pisze,kol painlust.Głośnik to tylko gitarowy [celestion,eminence,fender,elektro voice itp] ,nie kupuj tych GDN bo one się nie nadają zdegradują ci brzmienie wzmacniacza i zamiast grać jak lampa będzie ci grało jak tranzystor.Jak nie masz kasy to lepiej kupić używany gitarowy głośnik jednej z firm które ci podałem niż nowy GDN 30 lub podobny bo to są głośniki do audio.
Czy trafo sieciowe TSC sie nada? Ma moc tez kolo 40w. Co do lamp, to czy dopuszczalne jest stosowanie zamiennikow lampy 6P1P - 6L31 NOS; i 6N2P-EW 6n2P NOS bez literek EW?
Jak nie robi się na PCB to 6L31 się nada tylko trzeba odpowiednią podstawkę - heptal, a 6N2P bez EV to co najwyzej jako trzeci stopień i wtórnik bo na wejściową się nie nadaje. co do Bambino... jesli to wersja z TS30/9 to może się grzać te trafo...