Trochę słabo... użyłem "blacha aluminiowa 2mm o wymiarach 90x70mm" wygięta w "U" z podziałem 25x50x25mm. Ale próbuj, radiator niemal wcale się nie nagrzewa.
saico pisze: wt, 25 lipca 2023, 17:26
Trochę słabo... użyłem "blacha aluminiowa 2mm o wymiarach 90x70mm" wygięta w "U" z podziałem 25x50x25mm. Ale próbuj, radiator niemal wcale się nie nagrzewa.
Wiem jakiego użyłeś stąd też moje pytanie
Skoro prawie się nie grzeje to może spróbuję... Zobaczę, może coś lepszego się jeszcze znajdzie.
Radiatory ostatecznie zostały zrobione z blachy 2,5mm (albo nieco grubszej). Wymiary 44 x 65mm.
Trochę musiałem podpiłować bo lekko się rąbnąłem z otworami na śrubki.
20230726_184730.jpg
Brakuje mi w zasadzie tylko podkładek pod tranzystory. Mam resztki folii kserograficznej (zostają po termotransferze), przy prasowaniu nie topi się, może nada się na podkładki?
Pozdrawiam,
A.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja się nie "szczypałem" i zastosowałem podkładkę silikonową pod TO66 (ciut krótsza) plus plastikowe przepusty pod śruby mocujące i spełnia swoje zadanie. Przykładowo takie - https://allegro.pl/oferta/podkladka-sil ... 8865931473
saico pisze: czw, 27 lipca 2023, 00:32
Ja się nie "szczypałem" i zastosowałem podkładkę silikonową pod TO66 (ciut krótsza) plus plastikowe przepusty pod śruby mocujące i spełnia swoje zadanie. Przykładowo takie - https://allegro.pl/oferta/podkladka-sil ... 8865931473
saico pisze: czw, 27 lipca 2023, 22:57
Kolejny zbudowany... otrzymał inne gałki (ciut dłuższe).
Gratulacje.
Dokupię podkładki pod tranzystory i właściwie też będę mógł składać do kupy.
Wpasowałem do płytki podstawki pod TAA435 (co takie prostenie było), jednak lepiej mieć możliwość w razie czego wyjęcia układu:
20230727_181725.jpg
Pozdrawiam,
A.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spoko. Szrot majster też zastosował podstawki, akurat raster na PCB spasował się z nimi. Wyszło to przypadkowo, projektując PCB wziąłem z bazy makr układ TO100, który okazuje się był już w wersji podstawkowej.
Wzmacniacz w wersji "oryginalnej", czyli ten pierwszy z pierwszych oparty na artykule z włoskiego czasopisma wkrótce będzie do kupienia przez forum lub licytację Allegro. Zapraszam do licytacji lub wcześniej do zakupu bezpośredniego - viewtopic.php?p=405099#p405099