Tak mi się ostatnio zamarzyło zagrać na starym pegasusie w "tanki", ma któryś z kolegów coś takiego do sprzedania?cirrostrato pisze:,gry TV(te stare)
Elektrośmieci
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 500...624 posty
Re: Elektrośmieci
Kamil Jabłoński
https://web.facebook.com/wirtualnemuzeumrtv/
-
- 375...499 postów
Możesz sobie sciągnąć symulator na PCta.
Klimat już nie ten sam, ale można pograć w kultowe gierki

-
- 500...624 posty
No właśnie to nie to..tiquet pisze:Możesz sobie sciągnąć symulator na PCta.

Kamil Jabłoński
-
- 375...499 postów
Może któryś z Kolegów z szacownego grona posiada zbędne lampki górnicze lub kolejowe;najchętniej zasilane benzyną lub karbidem ?
PSE PW

Co ja pacze ?
-
- 3125...6249 postów
Witam
Na złomie szukałeś?
Na złomie szukałeś?
Kiedyś miałem karbidową, niestety zaginęła w 20 wieku. Miałem też akumulatorową kolejową, ale sprzedałem.Paczący kot pisze:Może któryś z Kolegów z szacownego grona posiada zbędne lampki górnicze lub kolejowe; najchętniej zasilane benzyną lub karbidem?
Ratujmy stare tranzystory!
-
- 3125...6249 postów
Witam
Wczoraj na złomie było radio Safari 5, dziś były stare lampy wnętrzowe i głośniki sufitowe Bosch z transformatorami.
Wczoraj na złomie było radio Safari 5, dziś były stare lampy wnętrzowe i głośniki sufitowe Bosch z transformatorami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 1875...2499 postów
Witam!
To Safari to szrot,wyciągnięty ze złomowanego samochodu.Kable obcięte,nie wiadomo czy sprawna końcówka mocy UL1481.
Przestrojenie tego to koszmar,bo głowicę bardzo trudno rozebrać,cały zakres też nie będzie pokryty,a czułość do kitu.
Takie radio to możesz zanieść z powrotem na złom,bo będzie Ci tylko zawalać.Na złomie czasem można znaleźć radia niemieckie,nawet stereo,na germanie.Grają one bardzo fajnie.
P.S.
Pamiętasz co pisałem w tym wątku w maju 2016 roku,jak wynosiłem śmieci ze strychu?Od tego czasu jeszcze dużo wyrzuciłem.W listopadzie pozbyłem się myszy(w JEDEN WIECZÓR ZŁAPAŁO SIĘ 8 SZTUK),reszta się wyniosła sama.Ale i tak nie mam miejsca do życia,nie oglądam nawet TV,bo nie ma miejsca.
Czy naprawdę chcesz zrobić to samo,co ja,zawalając się złomem i śmieciami?Bo zbierasz zupełny szajs i badziewie,do niczego niepotrzebne.
Jak masz jakiś"wehikuł",to przyjedź do mnie do Dolnej Grupy i weź wszystek złom i graty,bo nie mam już na to miejsca.
Zastanów się co robisz,bo to jest głupota,bo nie ratujesz zabytków,tylko zawalasz się.
To Safari to szrot,wyciągnięty ze złomowanego samochodu.Kable obcięte,nie wiadomo czy sprawna końcówka mocy UL1481.
Przestrojenie tego to koszmar,bo głowicę bardzo trudno rozebrać,cały zakres też nie będzie pokryty,a czułość do kitu.
Takie radio to możesz zanieść z powrotem na złom,bo będzie Ci tylko zawalać.Na złomie czasem można znaleźć radia niemieckie,nawet stereo,na germanie.Grają one bardzo fajnie.
P.S.
Pamiętasz co pisałem w tym wątku w maju 2016 roku,jak wynosiłem śmieci ze strychu?Od tego czasu jeszcze dużo wyrzuciłem.W listopadzie pozbyłem się myszy(w JEDEN WIECZÓR ZŁAPAŁO SIĘ 8 SZTUK),reszta się wyniosła sama.Ale i tak nie mam miejsca do życia,nie oglądam nawet TV,bo nie ma miejsca.
Czy naprawdę chcesz zrobić to samo,co ja,zawalając się złomem i śmieciami?Bo zbierasz zupełny szajs i badziewie,do niczego niepotrzebne.
Jak masz jakiś"wehikuł",to przyjedź do mnie do Dolnej Grupy i weź wszystek złom i graty,bo nie mam już na to miejsca.
Zastanów się co robisz,bo to jest głupota,bo nie ratujesz zabytków,tylko zawalasz się.
-
- 1250...1874 posty
Szrot majster.
Od dawna trudno nie zauważyć, że próbujesz coś tłumaczyć. Być przed szeregiem.
Czy trzeba Ciebie, który od czasu do czasu napisze coś, by pokazać, że zbieranie ciekawych rzeczy jest be?
Nie, nie trzeba. Mam więcej zrozumienia niż Ty, który to piszesz jesteś w stanie sobie wyobrazić.
Już dawno za wypisywanie tym podobnych bzdetów powinieneś mieć bana na sobie.
Zluzuj, bo to Ty masz SZTUCZNY problem i sam go nakręcasz. Twój wpis powyżej aż nazbyt dobitnie pokazuje Twoje intencje; szukanie dziury w całym, gdy się nie rozumie tego, czy tamtego.
Polecam lekturę Twoich postów: widać jak na dłoni to o czym piszę.
Formuła forum jako jednej z możliwych form komunikacji w Internecie nie jest taka, żeby pieprzyć w kółko z przytykami, "że nie ma sensu się zagracać"...
Zacznij w końcu pisać coś merytorycznie, a nie jak jakiś niezadowolony ze wszystkiego...
Nie przyszło Ci do głowy, że tego podobne wpisy jak Twój powyżej zniechęcają do w pisania tych, którzy COŚ CIEKAWEGO mogliby ewentualnie napisać?
Czy Twoją strategią jest, że gdy nie masz coś sensownego do napisania, naparzasz po innych, że to ich wina, bo zbierają starocie, czy starają się przeciwstawiać ewidentnym bzdurom, które piszesz?
Nie przyszło Ci do głowy, że forum ma taką a nie inną formę, że dyskusje mają być o czymś wartościowym?
Od dawna trudno nie zauważyć, że próbujesz coś tłumaczyć. Być przed szeregiem.
Czy trzeba Ciebie, który od czasu do czasu napisze coś, by pokazać, że zbieranie ciekawych rzeczy jest be?
Nie, nie trzeba. Mam więcej zrozumienia niż Ty, który to piszesz jesteś w stanie sobie wyobrazić.
Już dawno za wypisywanie tym podobnych bzdetów powinieneś mieć bana na sobie.
Zluzuj, bo to Ty masz SZTUCZNY problem i sam go nakręcasz. Twój wpis powyżej aż nazbyt dobitnie pokazuje Twoje intencje; szukanie dziury w całym, gdy się nie rozumie tego, czy tamtego.
Polecam lekturę Twoich postów: widać jak na dłoni to o czym piszę.
Formuła forum jako jednej z możliwych form komunikacji w Internecie nie jest taka, żeby pieprzyć w kółko z przytykami, "że nie ma sensu się zagracać"...
Zacznij w końcu pisać coś merytorycznie, a nie jak jakiś niezadowolony ze wszystkiego...
Nie przyszło Ci do głowy, że tego podobne wpisy jak Twój powyżej zniechęcają do w pisania tych, którzy COŚ CIEKAWEGO mogliby ewentualnie napisać?
Czy Twoją strategią jest, że gdy nie masz coś sensownego do napisania, naparzasz po innych, że to ich wina, bo zbierają starocie, czy starają się przeciwstawiać ewidentnym bzdurom, które piszesz?
Nie przyszło Ci do głowy, że forum ma taką a nie inną formę, że dyskusje mają być o czymś wartościowym?
Szrot majster o umiarze widocznie nie słyszał...Zastanów się co robisz,bo to jest głupota,bo nie ratujesz zabytków,tylko zawalasz się.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
-
- 3125...6249 postów
Spokojnie Panowie
Przy okazji - proponuję zwalczać w sobie taką nieładną cechę polegającą na krytykowaniu wszystkiego jak leci w sposób sprawiający wrażenie, że poczynania innych (np. zabranie lub kupno jakiegoś elementu do "kolekcji") są obiektywnie ZŁE. Postawa, że jak mnie się nie podoba, to MUSI się nie podobać całemu światu jest bardzo egoistyczna. Nieładnie
Tyle w kwestii moderacji. A teraz wyłącznie do rzeczy Panowie

Przy okazji - proponuję zwalczać w sobie taką nieładną cechę polegającą na krytykowaniu wszystkiego jak leci w sposób sprawiający wrażenie, że poczynania innych (np. zabranie lub kupno jakiegoś elementu do "kolekcji") są obiektywnie ZŁE. Postawa, że jak mnie się nie podoba, to MUSI się nie podobać całemu światu jest bardzo egoistyczna. Nieładnie

Tyle w kwestii moderacji. A teraz wyłącznie do rzeczy Panowie

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Wczoraj wreszcie znalazłem w SWOJEJ PIWNICY/SZROCIE przyzwoitą głowicę (Alps), która pięknie chodziła w Kasprzaku kaseciaku. Wymontowałem i położyłem w specjalnym miejscu 2 lata temu
Zaraz wstawiam do mojego cudnego SHARP'a
Całuski
Wasz Andre'

Całuski
Wasz Andre'
-
- 3125...6249 postów
Witam
Dzisiaj na złomie ze staroci była stara lampa uliczna 250W.
Czy głowica nie jest zużyta?ankowalik pisze:Wczoraj wreszcie znalazłem w SWOJEJ PIWNICY/SZROCIE przyzwoitą głowicę (Alps), która pięknie chodziła w Kasprzaku kaseciaku. Wymontowałem i położyłem w specjalnym miejscu 2 lata temuZaraz wstawiam do mojego cudnego SHARP'a
![]()
Dzisiaj na złomie ze staroci była stara lampa uliczna 250W.
-
- 3125...6249 postów
Witam
Dziś na złomie był stary prostownik ssamochodowy samodział, miał niestety spalone trafo.
Dziś na złomie był stary prostownik ssamochodowy samodział, miał niestety spalone trafo.
-
- 6250...9374 posty
Cześć. U mnie za to zdobyłem po 15tu latach linkę napędu licznika do Komara , biały pancerz, stary typ, ta gróbsza. Część praktycznie nie do zdobycia.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU