Wykres ilustruje wzrost ilości nośników w obszarze bazy, w zależności od potencjału B-E i można by opisać słowami, że elektrony w germanie wcześniej wstają z łóżka i później kładą się spać - czyli są bardziej ruchliwe. Ale czy to jest naukowy opis? Raczej tłumacz był tylko humanistą {wyłącznie}.
Ostatnio zmieniony pt, 17 marca 2023, 18:47 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez marudzenia brać - https://allegrolokalnie.pl/oferta/pl841 ... n-nieznany
PS. Odradzam, sprzedaje lampy zajechane i twierdzi, że są pomierzone i dobre. Nie odpisuje na zarzuty a że wystawia się tylko "lokalnie", to nie można mu wystawić negatywa.
Poszedł na skróty...ja w latach 60-tych do butelki wsadziłem żaglówkę ale przez szyjkę, opis ja to się robi (potem wsadziłem jeszcze samolocik do żarówki 60W ale od strony odciętego gwintu, to już bułka z masłem przed śniadaniem) był w jednym z Modelarzy.
I chyba raczej wystawić przez Allegro lokalne, tam nawet ocenić sprzedawcy nie można. Mam takie złomy np. lampowe, że ludziska zabijali by się licytując ale potem bał bym się sam na ulicę wyjść.....
Znowu Allegro miesza ze swoją wyszukiwarką... kiedyś była batalia po usunięciu opcji wyszukiwania aukcji zakończonych, którą po oburzeniu użytkowników przywrócono a teraz usunęli opcję sortowania aukcji po "czas dodania: najnowsze" w danych kategoriach a o dziwo została ona pozostawiona, kiedy przegląda się aukcje jednego użytkownika / sprzedawcy. Na co to komu jak się nie da zobaczyć najnowszych ofert w danej kategorii i trzeba za każdym razem wertować cały dział. Kto ma na to tyle czasu?