Na pewno łatwiejsza w montażu jak ta z AVT - nie ma układów SMD. Dodatkowym atutem braku układów SMD jest też możliwość umieszczenia układów DIP w podstawkach, w razie uszkodzenia wystarczy tylko wyjąć.Slawek_ps pisze: ↑ndz, 23 stycznia 2022, 08:04Bardzo dziękuję, w sumie płytka jest dosyć łatwa w montażu, cieszę się że wywołuje pozytywne odczucia, płytka zamawiana była JLCPCB
kiedyś naprawiałem sporo płyt pcb w wykonaniu smd, i tak naprawdę montaż smd to banał, czy układ smd ma 40 nóżek czy 80 to praktycznie lutuje się go w parę sekund, znacznie szybciej niż układ przewlekany, jako przykład może mój film w którym montowałem coś dla znajomego z Hiszpanii https://www.youtube.com/watch?v=BXj-aZy1hxg
Pozdrawiam,
Sławek
Tak myślałem, że płytka zamawiana w JLCPCB

Co do lutowania SMD, jak ktoś jest przyzwyczajony, lubi, ma do tego sprzęt oraz dobry wzrok i pewną rękę to nie widzę przeszkód, miałem okazję kilka razy lutować elementy powierzchniowe i jakoś mi nie podchodzą.
Może kiedyś się nauczę, jak będę miał czas nabrać wprawy.
OK, będę pamiętał by nie mówić "Pana"Slawek_ps pisze: ↑ndz, 23 stycznia 2022, 08:10Żadnego Pana, po prostu Sławka, żaden ze mnie pan, utrzymuję się z pracy własnych rąk, na szczęście już niedługo - parę m-cy do emerytury, Pan Bóg nie pogorszy szybko stanu zdrowia będzie więcej czasu na realizację nastoletnich marzeń.
Pozdrawiam,
Sławek

Pozdrawiam,
A.