Rysunki by się przydały, na zdjęciach nie widać otworów na przewody. Poza tym nie mają mocowań służących przykręceniu transformatora do chassis - trzeba stosować standardowe mocowania. Bez dopasowywania z użyciem pilnika się nie obejdzie.
Witam !
Te, które pokazał Zibi, też nie najwyśmienitsze: trafo leży poziomo, co zajmuje więcej miejsca oraz pomalowane na koszmarny mat, ja wolę, gdy się chociaż trochę błyszczy, no i bardzo mały wybór wielkości.
Temat dalej otwarty, niedługo pokażę swój amatorski wyrób, na razie schnie; lakier opisany jako szybkoschnący, schnie już 3 dni na kaloryferze i jeszcze się lepi, jaja...
pzdr
Witam !
He, he, he takim laikiem od lakierów nie jestem, to lakier w aerozolu: Eurocolor Emalia uniwersalna . Szybkoschnąca do wewnątrz i na zewnątrz, do wszustkiego, czyli do niczego, albo nie chcąc dyskredytować producenta, przyjmijmy, że mi się taki kiepski egzemplarz trafił.
pzdr
Jak za wytłoczkę z pod prasy , to cena jest z "kosmosu"....
Co do lakieru Eurocolor, to nie spotkałem większego badziewia....Po kilku próbachz tym świnstwem przeszedłem definitywnie na lakiery MOTIP , i skończyły sie wszystkie kłopoty, a cena jest niewiele wyższa...
Miałem podobne problemy, bo te dziadostwo jest w identycznych puszkach, jeden schnie dwa lata...., drugi dwie godziny, cena jednakowa, od pewnego czasu na zakupy biorę pokrywkę i sprawdzam dokładnie numer artykułu.
A czy ktoś spotkał się z osłonami z firmy Ogonowski.eu na popularne rdzenie EI66? Bo zamówiłem parkę i coś mi się wydaję że będę musiał zerwać oryginalną opaskę z mojego TGp-5, żeby włożyć rdzeń z uzwojeniem w nową obudowę tak jak tu...
Pozdrawiam,
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
Moje to takie, rdzeń w nowe ramki wejdzie tylko po usunięciu starej. Czy ta operacja nie naruszy zwartości a co za tym idzie właściwości rdzenia?
Pozdrawiam,
Piotr.
Załączniki
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)