Sprawa jest niesympatyczna -sprzedawca wysyła niesprawną lampę -niezgodną ze swoim autoryzowanym zapisem i na tej jednej robi błąd
rzędu 100%.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę wkleić wiadomość adresowaną do mnie -Z DN. 18.11.07-tak naprawdę reprezentuje -ta wiadomość -pokrętne tłumaczenia :
"nieużywana "-oznacza długo leżała i była używana -nie "NÓWKA".
Nie otrzymałem również wyrażenia chęci minimalnej od sprzedawcy -na polubowne załatwienie sprawy.Dla tego Pana -naturalne jest ,że winien jest kupujący .On -mający 1000 postów pozytywnych -bo mojego negatywa już się wpisac nie da-na jednej sztuce się poslizgnął.
k24 -dziekuję za pomoc i potrzebuję 5szt -tych NOSów.Napisze na PW.
KaW pisze:
Wg. info z RADIO ros.1969r-6ż52p -ma przy Ua i Us2 po150V -miec Ia =40mA ,Is2=4mA i Sa=55mA/V
Należałoby jeszcze podać przy jakim napięciu Us1. Podam więc za Ciebie: Us1=-1.2V.
KaW pisze:
k24 -dziekuję za pomoc i potrzebuję 5szt -tych NOSów.Napisze na PW.
Świetnie.
A więc jak już je będziesz miał, liczę na to, że podasz na odpowiednie elektrody każdej z tych lamp napięcia jw. i wyniki pomiarów zamieścisz tutaj.
OTLamp pisze:
A więc jak już je będziesz miał, liczę na to, że podasz na odpowiednie elektrody każdej z tych lamp napięcia jw. i wyniki pomiarów zamieścisz tutaj.
Nie zamieści z oczywistych powodów. Chociaż nie lubię takiego podejścia do ludzi, proponuję KaW po prostu ignorować. Nie raz już udowodnił, że jakakolwiek dyskusja z nim nie ma sensu, a ten temat jest najlepszym przykładem takiego stanu rzeczy. On wie swoje i koniec.
Janusz pisze:Nie zamieści z oczywistych powodów. Chociaż nie lubię takiego podejścia do ludzi, proponuję KaW po prostu ignorować. Nie raz już udowodnił, że jakakolwiek dyskusja z nim nie ma sensu, a ten temat jest najlepszym przykładem takiego stanu rzeczy. On wie swoje i koniec.
Nie miałem jeszcze przyjemności z nim dyskutować, ale dam mu szansę obrony Niech zamieści dowód zbrodni Wtedy będziemy ostatecznie sądzić
Pozdro
"Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota (...)"
Albert Einstein
kk84 pisze:Kolega KaW nie pomyślał o fakcie iż lampa mogła doznać urazy w postaci pogiętych pinów w czasie transportu przez Pocztę Polską.
I prawidłowo myślał. Proszę wszystkich, którzy dostali moje paczki o wypowiedzenie się, co i jak było zapakowane. Więc profesjonalistą też trzeba być robiąc paczkę. To na temat uboczny.
Na temat podstawowy, to mam takie zdanie, że jak przedający wciska kit, to mogę to głośno powiedzieć. I bez znaczenia jest, czy ma ochotę naprawić błąd czy nie. To jest DEMOKRACJA Panowie. Komuna i PRL już się skończył.
PRAWO zawsze jest po stronie kupującego. I tego sprzedający mają się nauczyć i przyjąc do wiadomości, czy im się to podoba czy nie.
To SPRZEDAJĄCY dziękuje kupującemu a nie na odwrót. Dlaczego sprzedający wypisują że wystawiają komentarz jako DRUGI? Bo się dupki boją. Czego? A tego, że zostanie odkryte to co zostało.
To SPRZEDAJĄCY dziękuje kupującemu a nie na odwrót. Dlaczego sprzedający wypisują że wystawiają komentarz jako DRUGI? Bo się dupki boją. Czego? A tego, że zostanie odkryte to co zostało.
Nie. Ci którzy sprzedają już jakiś czas na allegro wiedzą, że na 100 pozytywów prawie zawsze będzie jeden negatyw od kogoś, kto nawet nie będzie raczył wyjaśnić całej sytuacji. A zawsze jest jakieś wyjście i jedna ze stron musi być wyjątkowo uparta/głucha/nienormalna żeby przy obustronnej chęci zawarcia tranzakcji nie dojść do jakiegoś porozumienia lub chociaż do uznania oficjalnie umowy za nieważną.
Jeśli KaW korespondencję mailową ze sprzedającym prowadzi w tym samym bełkotliwym stylu co posty na forum, to wcale mnie nie dziwi, że się nie mogą dogadać...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Sprzedający wystawia jako drugi komentarz bo w razie sytuacji niesprawnego towaru może go wymienić i/lub załatwić sprawę polubownie. Czekamy na zapis korespondencji koelgi KaW z dnia 18.10.2007... bo póki co jej nie przedstawił... Moim zdaniem autor tematu postąpił zbyt szybko, wystarczyło się dogadać czy to mailem czy to telefonicznie. Przecież nie żyjemy niewiadomo gdzie.Tak swoją drogą... robić tyle szumu o 9zł... niedługo o koszt przesyłki będą afery, że 5zł to dużo....
Właśnie dzisiaj po raz pierwszy od początku kupowania/sprzedawania na Allegro dałem ciała.Kupujący wpłacił a ja mając sporo aukcji JEDNĄ przeoczyłem.Kupujący zapytał (ma święte prawo) i w trakcie wyjaśnień sprzedałem parę kg takich tam.Za te PLN pokryję cenę grawerki z osprzętem(a może browar dla gościa ,co na tej maszynie zęby/dosłownie/ zjadł i chcę aby pokazał ,jak to naprawdę działa).Najpierw poza Allegro należy pogadać i(prawie)zawsze jest to do wyjaśnienia.
Airnox pisze:Sprzedający wystawia jako drugi komentarz bo w razie sytuacji niesprawnego towaru może go wymienić i/lub załatwić sprawę polubownie.
No no, ciekawy pomysł na ratowanie dupy, wiedząc że się ją dało. Jakoś mi nigdy nie przyszło do głowy pisać na moich aukcjach słów, które tu są przytaczane. Jako SPRZEDAJĄCY ZAWSZEwystawiałem komentarz pierwszy, po spełnieniu warunków przez kupującego ( wpłata odpowiedniej sumy). Czy to jest takie trudne do zrozumienia?
Airnox pisze:Sprzedający wystawia jako drugi komentarz bo w razie sytuacji niesprawnego towaru może go wymienić i/lub załatwić sprawę polubownie.
No no, ciekawy pomysł na ratowanie dupy, wiedząc że się ją dało. Jakoś mi nigdy nie przyszło do głowy pisać na moich aukcjach słów, które tu są przytaczane. Jako SPRZEDAJĄCY ZAWSZEwystawiałem komentarz pierwszy, po spełnieniu warunków przez kupującego ( wpłata odpowiedniej sumy). Czy to jest takie trudne do zrozumienia?
Takie są realia... Jak kupujący zrobi jak trzeba, a sprzedwaca coś schrzani, to kupujący wstawia negatywa jak się należy, a sprzedający się mści Sprzwedający jak coś nawali i nie chce nic z tym zrobić nie ma nic do stracenia, więc woli się zemścić Szkoda, że nie wszyscy są tacy jak ty
Pozdro
"Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota (...)"
Albert Einstein