Mnie się zdarza posłuchać, nie wolno? Szkoda tylko, że tak mało osób ma w ogóle pojęcie, co to za muzyka i podaje przykłady wykonawców z rodzaju Pakito - tyle to ma wspólnego z techno, co Ich Troje death metalem.megabit pisze:A slucha ktos tutaj ze tak sie wyraze techno i
Czego słuchamy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Może to: http://www.joemonster.org/article/7173/ ... metalowych
tak do śmiechu, warto też kliknąć w rapowe teledyski
tak do śmiechu, warto też kliknąć w rapowe teledyski

-
- 1250...1874 posty
Zdefiniuj, OTLamp, co rozumiesz przez techno - coś bliżej Ulvera czy raczej klimaty Brooklyn Bounce?Ale przecież możesz mieć, nie każę Ci jej słuchać. Skoro jednak wypowiada się o czymś krytycznie, tudzież prześmiewczo, warto by było wiedzieć o czym się mówi. Słyszałeś w ogóle kiedykolwiek jakiś utwór techno? Jeśli tak, możesz podać co to było?
Ja oczywiście nikomu nie zabraniam słuchać techno, bo z gustami się nie dyskutuje, ale ewidentne jest, że tą muzykę kojaży się z dresiarnią i dudniącymi maluchami z przyciemnianymi szybami

Ja słucham ogólnie pojętego metalu (wyłączając nu-metal), choć ostatnio skłaniam się także ku nieco spokojniejszej muzyce (starzeje się?

Przykłady: Pink Floyd, Aeron, Ambeon, Coma, Dream Evil no i klasyka metalowego gatunku: Iron Maiden i Halloween. A na radyjkach z UKF-em najczęściej słucham Trójki.
Pozdrawiam
Nie znam Ulvera, ale z tego co mówi google, niektóre utwory są w klimacie ambient, abstract, experimental, więc możliwe że będzie blisko. Klimaty Brooklyn Bounce są właśnie tym, czego nie uznaję za techno, a co określa się mianem "stupid techno". Grupa ta ok. 10 lat temu tworzyła muzykę z gatunku progressive trance (faktycznie już wtedy dość komercyjną) po czym zmieniono skład i zaczęto produkować klubową sieczkę dla dresiarzy.gachu13 pisze:
Zdefiniuj, OTLamp, co rozumiesz przez techno - coś bliżej Ulvera czy raczej klimaty Brooklyn Bounce?
Obecnie konkretne zdefiniowanie techno jest dość trudne, ze względu na pomieszanie stylów i gatunków tej muzyki. W miarę trafną definicję można jednak znaleźć w wikipedii. Chcąc posłuchać prawdziwych przykładów poszczególnych gatunków, trzeba sięgnąć po utwory co najmniej sprzed 10 lat lub utwory całkowicie niekomercyjne (underground).
-
- 1250...1874 posty
-
- 1250...1874 posty
Popieram ale nie do końca rockmani też nie lubią jak się uogólnia (rock, punk = brud i ćpanie) wiec i ja nie uogólniam. Mam znajomych słuchających techno - bardzo fajnych ludzi, ale nie da się ukryć, że jest zastraszająco dużo napakowanych dresów którzy z auta robią disco.gachu13 pisze: Ja oczywiście nikomu nie zabraniam słuchać techno, bo z gustami się nie dyskutuje, ale ewidentne jest, że tą muzykę kojaży się z dresiarnią i dudniącymi maluchami z przyciemnianymi szybami.
mmmmgachu13 pisze:Coma

-
- 1250...1874 posty
Oczywiście, masz rację, znam przypadki zarówno inteligentnych ludzi słuchających techno (choć zazwyczaj nie tylko tego) jak i debili słuchających metalu.Popieram ale nie do końca rockmani też nie lubią jak się uogólnia (rock, punk = brud i ćpanie) wiec i ja nie uogólniam. Mam znajomych słuchających techno - bardzo fajnych ludzi, ale nie da się ukryć, że jest zastraszająco dużo napakowanych dresów którzy z auta robią disco.
Heh, a dla dziewczyn sokmmmm Cool Cool Cool Cool miód i wino Very Happy

Pozdrawiam
-
- 625...1249 postów
a zabijcie mnie - ja osobiście techno nie uważam za muzykę. tak samo wszelaka eletroniczna ''muzyka'' (jakieś syntezatory albo Bóg jeden wie co jeszcze) ma moim zdaniem mało co do muzyki. w ogóle do tematu podchodzę bardzo ortodoksyjnie - jak słuchać to w spokoju, w domku a nie na playerze idąc gdzie bądź lub siedząc gdzie popadnie.
a jak kiedyś kumpel oglądał moją playlistę i zobaczył Muddy Watersa, Hendrixa, Floydów, The Who czy Led Zeppelin albo Gallaghera to powiedział, że on w ogóle nie czai jak można słuchać czegoś takiego.
a jak kiedyś kumpel oglądał moją playlistę i zobaczył Muddy Watersa, Hendrixa, Floydów, The Who czy Led Zeppelin albo Gallaghera to powiedział, że on w ogóle nie czai jak można słuchać czegoś takiego.

-Jó vevökészuleke van?
-Igen, ötlámpás, négysávos.
-Igen, ötlámpás, négysávos.
-
- 1250...1874 posty
Bo muzyke tworzy ZESPÓŁ który wkłada w to całę życie, a nie didżej w kapciach przed kompem z herbatą w kubkueS pisze:a zabijcie mnie - ja osobiście techno nie uważam za muzykę. tak samo wszelaka eletroniczna ''muzyka'' (jakieś syntezatory albo Bóg jeden wie co jeszcze) ma moim zdaniem mało co do muzyki.

-
- 9375...12499 postów
a ja nie czaje jak można usłuchać techniawy w pociągu tak aby cały wagon słyszał czego delikwent słucha i to na słuchawkach. jak trzeba być głuchym aby wytrzymać takie natężenie. ja słucham jak już powiedziałem ostrej, brutalnej muzyki, której nie słychać po wyjęciu słuchawek z uszu... a sam uważam się za głuchego.
-
- 250...374 postów
Re: Czego słuchamy
Pax między chrześcijany
!
quote="wladl"] Wiem że temat śliski, ale może uda się napisać po prostu co nam w duszy gra
[/quote]
Nie chciał bym aby pierwszy założony prze zemnie temat wylądował w koszu
Każda muzyka, która wzbudza u słuchacz pozytywne emocje jest dobra. Ponoć łagodzi obyczaje. Mój syn słucha tylko techno, niektóre co bardziej skoczne kawałki słucham i ja
Sam na własną zgubę zbudowałem mu do komputera zestaw z wykopem.

quote="wladl"] Wiem że temat śliski, ale może uda się napisać po prostu co nam w duszy gra

Nie chciał bym aby pierwszy założony prze zemnie temat wylądował w koszu

Każda muzyka, która wzbudza u słuchacz pozytywne emocje jest dobra. Ponoć łagodzi obyczaje. Mój syn słucha tylko techno, niektóre co bardziej skoczne kawałki słucham i ja

-
- 500...624 posty