Cytuje tu Kolege Staszka:
Generalnie rozumiem sentyment do starego sprzętu telekomunikacyjnego (i innego), ale zrozumcie żesz ludzie, że nie wszyscy muszą darzyć go takim nabożeństwem, jak Wy.
Są ortodoksi, którzy będą się cieszyć, że odrestaurowali Warszawę razem z silnikiem i całą resztą i jeżdzić mogą co najwyżej na jakieś zloty i to z trudem, a są tacy, co do odrestaurowanej budy wstawią współczesny silnik i osprzęt - no i mogą sobie jeździć gdzie chcą, szybciej, sprawniej i taniej. Wolno im, to ich własność prywatna i nic nikomu do tego!
Wkurzony
Staszek[/quote]
Wkurzony Staszku,
jesli rozumiesz sentyment do starego sprzetu ,to, to co napisałes dalej jakos przeczy temu własnie rozumieniu. Wyluzuj nerwy i bedzie dobrze.
Jesli idzie zaś o okreslenie ortodoks to przypominam, ze w 99%-tach odnosi sie ono do spraw religijnych, a my tu o tym nie mówimy bo to nie to forum!
Mnie to określenie nie obraza, ale lepiej sie zastanowic nad tym co sie uzywa w wypowiedziach.
Każdy oczywiscie ma prawo zrobić ze swoja własnością co chce i jak piszesz nikomu nic do tego, (pozornie) tylko po co marnować coś jest w całości jesli moze byc wykorzystane przez wałasciciela lug kogos innego jesli dostanie to w prezencie czy odkupi. Na ew. rozbiórke jest zawsze czas.
Bardzo mi zaimponował LUTOL w poscie wyjaśniajacym sprawę, bo umiał sie przyznac do błedu, a to trudna rzecz.
Wszystko ujął najlepiej w ostatnim zdaniu (Im człowiek starszy tym mądrzejszy. i za to go bardzo cenię.
To jest mój punkt widzenia i jak znam życie to wielu ludzi sie z nim zgodzi
bo musla podobnie rozsądnie.
Tak a propos "WARSZAWY M20" z nowym silnikiem od Szewroleta, widziałem jak jakis Rosjanin rozbebeszył R-311-tke i w ten pancerny korpus wstawił płytki całkiem nowego odbiornika na półprzewodnikach. To jest chore, bo lepiej by było wstawic je do zgrabnego nowego pudełka i nazwać np "KOLA-1", bo obojetnie co wstawimy do korpusu R-311 to i tak nie bedzie to tym odbiornikiem. To jest jakas paranoja takich dłubaczy.
Bez obrazy !
To tyle i pozdraiwam wszystkich serdecznie.
KENARF
Wzm. m.cz na 2ż27ł
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 50...74 posty