Ręce opadają....

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

ZBIQ
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: ZBIQ »

Z obudowami do kompów jest tak że tacy ludzie robią je ze wszystkiego np
z pralki frani, w obudowie ze szkła chociażby. Idze taki Pan na strych i patrzy co tam tak stoi mysli, myśli . Gdy już tak pomysli chwilkę to wsadza tam bebechy z kompa. Tacy ludzie nie rozumieją co to tak naprawde jest stare lampowe radio. Dla nich jest to jak byle barachło i tyle.
Alek

Post autor: Alek »

Oto kolejna przepiękna twórczość:

http://www.allegro.pl/item152966935_bar ... ilips.html

"Bo lampy były spalone". przypomina mi się znane: "Bo zupa była za słona" :roll: .

Przerabiający zaś cienkim głosikiem winien powiedzieć "Bo zniszczyłem stare radio" :idea: :x
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: KaKa »

Tak jak ten komputer mi jakoś strasznie nie przeszkadzał ( w sumie trochę pracy chłopak w niego włożył) to to jest szczyt wszystkiego. Dżizas... (kto oglądał "Dzień Świra" ten wie co będzie dalej) co idiota to zrobił. Brak mi słów...
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

Mam kolegę, któremu ubzdurało się przerobić niesprawną Stolicę (myszy dobrały się do cewek...) na UKF- oczywiście na krzemie. Próbowałem mu to wyperswadować i może coś się uda, chociaż wątpię (mam nadzieję, że jedynie wsadzi jakąś przystawkę i podłączy ją pod wejście gramofonowe- a nie będzie robił patentów pod szaską).
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

Takiego to tylko powiesić na drzewie za jego męską część ciała :!:
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

E, urwie się zaraz pod własnym ciężarem a jak się wygoi to będzie robił to samo, jedynie chwalić się będzie już cieniutkim głosikiem.
Vault, temu koledze od "Stolicy" pokaż może co się na temat podobnych wyczynów pisze, może perspektywa stania się pośmiewiskiem światowej sieci do niego przemówi. ;)
_
Awatar użytkownika
kaem
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: kaem »

Nie ma to jak poczucie humoru w tytułowaniu aukcji:

http://www.allegro.pl/item160022264_sup ... antyk.html
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
_idu

Post autor: _idu »

Jak się urodził w 1989 roku to nic dziwnego że to dla niego antyki....
Tym bardziej to radio na górze (Ewa, Beata ... "germańce" lepzej klasy) z okńca lat 60-tych.
Awatar użytkownika
kaem
625...1249 postów
625...1249 postów

Kolejny fachowiec od przestrajania "fal FM": http://www.allegro.pl/item177456677_tra ... kazja.html
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

STUDI pisze:Jak się urodził w 1989 roku to nic dziwnego że to dla niego antyki....
Ja się urodziłem w 1993 roku i dla mnie żaden sprzęt, który mam od znanego mi właściciela nie jest antykiem. W ogóle żadnego radia nie traktuję jako antyka, nawet jeśli to przedwojenny detefon czy coś w tym stylu. Jak poznasz radio bliżej, to wcale nie wydaje się antykiem, jak znajdziesz coś na strychu i od razu wystawiasz na allegro, to piszesz że antyk.
(Kiedyś widziałem na allegro opis, że radio jest na metalowych lampach, porażka).
A jeśli chodzi o tytułowy wątek, to faceta należy kamieniować do zabicia.
Moim zdaniem zhańbił stare, poczciwe Tatry, najpierw wyjmując z nich całą duszę, a potem wypychając je japońskim szmelcem. Jesus K***a ja pie***lę, doprawdy ręce opadają, szkoda słów. Tatry to jeden z piękniejszych odbiorników, jakie widziałem na żywe oczy, naprawdę zatłukłbym kolesia, jakbym spotkał na ulicy (no, przynajmniej skopał).
A przecież mógł dowiedzieć się trochę o tym modelu, ruszyć poczciwe 4 litery i odrestaurować je, jak przystało na chrześcijanina. Ale czereśniak je*any naładował w nie to, co miał pod ręką i chwali się pośród innych czereśniaków swoim "dziełem". No ręce opadają...
CZEKNAR
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: CZEKNAR »

Teraz już wiem jak będzie wyglądał mój były Menuet, młodzieniec zachwycony że obudowa cacy, a środek go nie interesował, stwierdził że sobie super komputer zrobi, trochę się zdziwiłem, jak zobaczycie komputer w Menuecie to dajcie znać.
Awatar użytkownika
kaem
625...1249 postów
625...1249 postów

Wracając do tych nieszczęsnych "Tatr"... Chciałbym zobaczyć głosy potępienia wśród tuningowców i overclockerów, gdyby pokazać im oryginalne, dopieszczone i działające lampowe chassis w... drogiej obudowie do peceta :-)
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

CZEKNAR pisze:Teraz już wiem jak będzie wyglądał mój były Menuet, młodzieniec zachwycony że obudowa cacy, a środek go nie interesował, stwierdził że sobie super komputer zrobi, trochę się zdziwiłem, jak zobaczycie komputer w Menuecie to dajcie znać.
Kolejny pseudo- inteligent. Poza tym- po co sprzedawałeś Menueta, zbrzydnął ci? Nie sprzedaje się takich rzeczy komuś bez wiedzy. Jakbym zobaczył komputer w moim Menuecie, to dostałbym wylewu chyba. Wilhelm Rotkiewicz razem z Gierkiem przewróciliby się w grobie, gdyby dowiedzieli się co się w naszych czasach dzieje.
Awatar użytkownika
Wincenty
125...249 postów
125...249 postów

Re: Ręce opadają....

Post autor: Wincenty »

Deiwid pisze:http://www.dzikie.net/index.php?mode=14&id=142
nie wiem jak Wam ale mi poprostu brakuje słów..
Widocznie cena na Allegro była za wysoka
dla "miłośników starych lampowych odbiorników".

Panowie - toć to hipokryzją od Was jedzie na kilometry!

pozdr
W.
___//--RS--\\___
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Re: Ręce opadają....

Post autor: Piotr »

Wincenty pisze:Widocznie cena na Allegro była za wysoka
dla "miłośników starych lampowych odbiorników".

Panowie - toć to hipokryzją od Was jedzie na kilometry!
Jasne!
Zburzyć Pałac Kultury!
Zlikwidować Drugi Program Polskiego Radia! Przecież słucha go tak mało osób, że w ogóle nie przynosi zysków. I nawet ta garstka nie chce przełknąć reklam.
Zrównać z ziemią filharmonie. To tylko marnacja publicznych pieniędzy. Przychodzi tam kilku dziwaków i wysłuchują tych nudności nużając się we własnej hipokryzji. Wybudować na tym miejscu stadiony! Wszak wspaniałe mistrzostwa już niebawem, a tu dalej młodzież nie ma gdzie się wyszaleć.
Biedaku - kupuj srebrny plastik! Jest lepszy! Lepszy, bo nowszy. Za rok już nie będzie nowszy, a więc lepszy też nie. Proste - wyrzuć i kup nowy. Napędzisz gospodarkę.
W ogóle po co nam kultura, zabytki, pamięć o przeszłości, sztuka, rzemiosło...
Burzyć! Niszczyć!
Rewolucja!
A co?
Cholera jasna :evil: