ZAEUX - co to jest?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 75...99 postów
Chodzi o chinszczyzne. A pudelko i logo jeszcze nie oznacza dobrej produkcji gdy nie oszczedzano. Koncowki produkcji lamp w latach 60-tych juz mialy oznaki mniejszej dbalosci o parametry - wszak i tak sprzet powsechnego uzytku mial byc wymienony na polprzewodnikowy. Czesto ostanie serii nie bylu wlasnym produktem lecz kupionym np w RFt czy Tesli i naloznomy wlasnym logo. W pierwzej polowie lat 70-tych to byla norma - nie produkowano juz lamp w RFN a poporstu zamawiano je. Pwodo nie produkowano juz nic lampowego ze sprzetu powszechnego uzytku (no moze jeszcze resztki TV). A to byly tylko podzespoly serwisowe.Piotr pisze:Też mi się tak wydawało.
Ale trochę zgłupiałem czytając to:Skąd takie wiadomości? Bo wyszło na to, że jednak chodzi o zacną, starą wytwórnię.STUDI pisze:Jakość - jak chińska tandeta. Wiadomo czego się spodziewać.
Ponadto wyeliminowano z procesu technologicznego wszelkie uciążliwe kwestie nie bacząc na to jaki to ma wpływ na produkt.
-
- moderator
Tak, Zaerix był najprawdopodobniej dystrybutorem lamp. Ja posiadam EZ4 Tungsram/Zaerixmilionlamp pisze:Ja widziałem kilka przypadków że lampy Mullard, Sylvania i inne były pakowane w pudełka Zaerix. Wszystkie były nowe i nikt prywatnie ich nie przepakowywał. Może to był jakiś dystrybutor lamp. Miałem kiedyś e88cc Zaerix, wypisz wymaluj ruska 6n23p tylko przemalowana.