"konstrukcja posiada szerokopasmowe lampy głośnikowe 6P i 14P oraz 6H1P w układzie wejściowym PCC 85 oraz ECC 82.
Pocahontas
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
szalony
-
Brencik
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Re: Pocahontas
Trudno (mnie) traktować pana M. poważnie,jak go widzę (prawie,nie zawsze jestem) w każdą niedzielę grzebiącego w wypalonych UCH21 u (z całym szacunkiem) szmaciarzy.A jak kiedyś w mojej obecności pogadał z UrbanemTurbanem o trafkach wyjściowych swojej(?) konstrukcji to wyszedł z ceną ponad 2000zł za sztukę oczywiście,ale może żartował a tylko ja stary sztywniak jestem.
-
futrzaczek2
- 625...1249 postów

Pana M. spotkałem, będąc w wakacje na Wolumenie. Grzebałem w pudełku z lampami, gdy podszedł i bez wstępu się przedstawił, dodając "Skoro pan tu grzebie to na pewno pan mnie zna". Zostałem przy okazji obdarowany wiedzą tajemną - EF80 z logo WF mają najczystsze brzmienie.cirrostrato pisze:Trudno (mnie) traktować pana M. poważnie,jak go widzę (prawie,nie zawsze jestem) w każdą niedzielę grzebiącego w wypalonych UCH21 u (z całym szacunkiem) szmaciarzy.
Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 
-
gagacek
- 25...49 postów

Ja osobiście bardzo szanuję pana Markowa za pozytywne zakręcenie, wytrwałość w dążeniu do celu, ale niestety jego dzieła zawsze odbieram jako kwintesencję amatorszczyzny. Pozostawiam już na boku takie szczegóły jak np. mierzenie impedancji kolumny klienta omomierzem... Takich dżinksów jest niestety więcej 
Nie wiem, nie chce mi się
-
Janusz
- 625...1249 postów

Na początku cała ta zabawa wyglądała dość sensownie, był to jeden z nielicznych konstruktorów, który zwrócił uwagę na niezłą jakość polskich części.
Natomiast im dalej tym, faktycznie, dziwaczniej. Zastanawiam się tylko, czy aby przypadkiem nie jest to podyktowane ogólną dziwacznością rynku audiofilskiego. W końcu ten człowiek utrzymuje się raczej z tego co robi, a jak wiadomo reklama dźwignią handlu. A takie mamy czasy, że w reklamie więcej voodoo, niż solidnej rzetelnej informacji.
Natomiast im dalej tym, faktycznie, dziwaczniej. Zastanawiam się tylko, czy aby przypadkiem nie jest to podyktowane ogólną dziwacznością rynku audiofilskiego. W końcu ten człowiek utrzymuje się raczej z tego co robi, a jak wiadomo reklama dźwignią handlu. A takie mamy czasy, że w reklamie więcej voodoo, niż solidnej rzetelnej informacji.
785mm