Kto słucha BIS'a?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Podpisałbym gdyby chodziło o samą muzykę, chociaż metalu ani w ogóle rocka nie słucham ale rozumiem fanów. Jednak ów Cegielski palnął zwyczajną głupotę na antenie radia publicznego i słusznie mu podziękowano. Tą głupotą zaszkodził tylko fajnemu radiu. Nie zamierzam przyłożyć ręki do jego obrony. Niech sobie założy prywatną weird station, to będzie mógł pleść co mu ślina na język przyniesie ale tylko dopóki sądy w Polsce są kompletnie niewydolne, bo gdyby działały sprawnie to zostałby zmiażdżony w pierwszym procesie i musiałby mieć inny pomysł na życie.
_
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

Na antenie już nie zdążył niczego powiedzieć. Cóż, słowa były dość mocne, mam wrażenie, że kogoś wystraszyły... Jego audycji nigdy nie słuchałem, przynajmniej świadomie.
Żal mi Mocnych Nocnych, najbardziej tych prowadzonych przez Owczara :( Puszczał nieznane u nas zespoły rockowe z różnych krajów, śpiewające w językach innych niż angielski i polski. Naprawdę ciekawa muzyka, której nie znajdę w żadnym innym radiu.
Janusz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Janusz »

Zigrin pisze:Jednyne co można zrobić to spalić pewnych braci na stosie! Razem z duzym panem. Teraz z mediów zaczyna się robić stacje propagandowe o nastawieniu antysemickim. Co komu przeszkadzała metal czy inna ciężka muza? Ja już się podpisałem i poparłem akcje.
Ostrożnie z tymi stosami, to zawsze działa w dwie strony :?
Co do obrony radia: http://www.trojka.net/ Jak widać, nie jest to łatwa sprawa.
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Michu »

Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
k4be
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: k4be »

Mi się podoba pewna stacja radiowa (Muzyczne Radio - nadają też przez internet, ale w okropnej jakości), z tym, że są na czestotliwości 105.8MHz, w dodatku nadajnik jest dość odległy... Lampowym odbiornikiem ani tego ruszyć...
MichałKob
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: MichałKob »

A ja się chciałem zapytać o jedną taką rzecz.....
Po przeczytaniu tego postu ściągnąłem Fallout Jeden. Zainstalowałem. No i najpierw boskie intro z tym telewizorem, potem ktoś mi mówi o Water Chipie który jest w istocie radiem lampowym :) , a później wskakuję w low-res... No dobra, w końcu wtedy nie było 1280x1024 i na nic mi 512 MB ramu. Niech tam. No i idę sobie, wykosiłem wszystkie szczury jaskiniowe, przeniosłem się na jakąś pustynie, gdzie sześć razy rozdziobały mnie jakieś obleśne skorpiony. Nie wiem co robić. Jestem za tępy aby grać w Falla :cry:
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Michu »

:D
Fallouta na upartego można odpalić w 1024x700ileśtam. Co pokazuje elastyczność jego silnika.
A ten lowres jest miodny. Ile twórcy musieli włożyć serca w grafikę by w takiej rozdzielczości pokazać detale. Ponadto paleta 256 kolorów nadaje grze taki lekko zgniły klimat. Tzn. odczuwa się ten powojenny syf. Wszystko jest lekko szare, smutne. Beznadzieja i rozkład ludzkości przytłaczają gracza.
Gra w sumie jest prosta. Nie walcz tylko wiej :D do najbliższego miasta. Na wschód :) . Możesz zawsze użyć solucji (odradzam).
Ale Fallout nie zasłużył by go ściągać. Obecnie w Saturnie jest za jakieś śmieszne pieniądze reedycja.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?