A jeśli już piszą to tylko dziale Sprzedam/Oddam. A może zrobić tak jak jest na hifiengine - że po trzech latach jeśli użytkownik nie napisze jakiegoś postu lub od daty ostatniego postu to konto zostaje usunięte z automatu a adres MAC wpisany na czarną listę i wyłączyć spopod tego reżimu tych co mają powyżej np. 600 postów - taki dodatkowy okres próbny. Jeśli forum na to pozwala to wprowadziłbym ocenę postów i pomógł i od tego uzależnił awans na wyższy poziom-użytkownik będzie musiał wykazać się wiedzą przy pisaniu.
Dostęp do działu "Dyskusje ogólne" tylko dla stałych Użytkowników Forum.
Moderator: gsmok
-
- 1875...2499 postów
Re: Dostęp do działu "Dyskusje ogólne" tylko dla stałych Użytkowników Forum.
-
- moderator
Czołem.
Problemy z wypowiedziami brencika pojawiały się dużo wcześniej. Gdy jego nick wpiszę do wyszukiwarki ze wskazaniem, by wyszukiwarka przeszukała tylko "Panel Moderatorów" dostaję 252 posty, które dotyczą jego osoby
Wielokrotnie się za nim wstawiałem, gdyż wcześniej potrafił zamieszczać ciekawe wypowiedzi, które jednak z czasem stawały się coraz mniej merytoryczne, a bardziej szydercze, złośliwe, polityczne lub zawierające krytykę wobec innych naszych Użytkowników lub jakichś grup społecznych. W 2009 roku brencik wykorzystał przerobione zdjęcie traxmana do własnego awatara, co wywołało ożywioną dyskusję o kradzieży wizerunku innej osoby. Dyskusje o jego "wybrykach" po zgłoszeniach naszych Użytkowników były bardzo częste w "Dziale Moderatorów", co skutkowało wysyłaniem do brencika ostrzeżeń, z których jednak nie wyciągał właściwych wniosków. Wątek o brenciku, o którym wspomniał Einherjer, założył w 2016 roku poprzedni Administrator "Triody", odnosząc się w nim do częstych "wyskoków" brencika, których miał już dosyć. Wątek ten liczy obecnie 95 odpowiedzi zawartych na siedmiu stronach (ponad 500 odsłon, dokonanych przez samych Moderatorów i Administratorów "Triody")... Podjęta decyzja o zablokowaniu możliwości pisania przez brencika na pewno nie należała do łatwych, ale większość członków stowarzyszenia uznała taką decyzję za konieczną...
Pozdrawiam
Romek
Problemy z wypowiedziami brencika pojawiały się dużo wcześniej. Gdy jego nick wpiszę do wyszukiwarki ze wskazaniem, by wyszukiwarka przeszukała tylko "Panel Moderatorów" dostaję 252 posty, które dotyczą jego osoby

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 625...1249 postów
A czy były z Nim jakieś problemy powszechne zgłaszane przez zwykłych użytkowników?
Odbiornik TV na 2 tranzystorach/lampach: Prima II/Prima III:
viewtopic.php?f=16&t=29213
viewtopic.php?f=16&t=29213
-
- moderator
Oczywiście, były i to zgłaszane dość często... Inaczej poprzedni Administrator naszego Forum nie straciłby (już prawie 10 lat temu) cierpliwości do niego... Oczywiście nasi Użytkownicy nie widzą takich zgłoszeń, więc moderacja dysponuje znacznie większą widzą o takich przypadkach, ale moderatorzy nie muszą tego roztrząsać publicznie, choć muszą podjąć niepopularne dla niektórych decyzje...

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 1875...2499 postów
Witam!
Mnie bolało to, skąd ja mam pieniądze, jakby ten człowiek nie rozumiał, że nie każdy może pracować i są renciści, a to, że ja mam jedzenie w domu, mogąc realizować swoją pasję, było dla niego solą w oku, na Elektrodzie też było kilku takich, dlatego usunąłem konto, bo moderatorzy nie reagowali a jeden ukradł moje dane logowania, pisał za mnie idiotyczne posty a potem je sam usuwał,
W Naszym hobby nie chodzi o to, by coś budować z najdroższych elementów, stosować złote kabelki i obudowy na zamówienie, nikt też nie musi zamawiać z Chin czy całych lasek BD911 z TME, bo to drugie już jest irracjonalne, ile tych wypalonych Zodiaków można naprawiać?
Nikt też nie musi trąbić w jedną trąbę, jak na Elektrodzie, jeden robi na sprzedaż, drugi na półkę a inny może swoje dzieła składować na stercie w zapleśniałym pomieszczeniu, jego sprawa i świadomość.
A brencik to wszystko "wywracał do góry nogami", jakby był nakręcony, do tego "lewactwo", kiedyś saico vel dynaco o swoich "szczypawkach", to już było niesmaczne, sam nie raz zgłosiłem, bo mi wyjechał z prostactwem i arogancją.
To Forum powstało w 2003 roku i ja byłem jednym z pierwszych kilkudziesięciu użytkowników, latami był spokój.....do pandemii, wtedy zaczął się problem, zarówno tu jak i na Elektrodzie....bo szczepiony to niby idiota, ja mam rodziców z chorobami i musiałem przyjąć trzy dawki, zaszkodziły mi, ale nie wypisuję tego na tym Forum, nie piszę o PiS-ie, "lewactwie" i ogólnie polityce, to nie jest miejsce na takie tematy, bynajmniej w działach "technicznych".
Więc szkodniki trzeba tępić, było już wiele forów , które tacy ludzie zniszczyli, zrobili portale hejterskie, wręcz zakrawające na faszyzm i ksenofobię, zrobili z forów śmietniki, gigabajty śmieci, na przykład Laki DVHK pl czy niektóre fora sportowe czy o grach.
Mnie bolało to, skąd ja mam pieniądze, jakby ten człowiek nie rozumiał, że nie każdy może pracować i są renciści, a to, że ja mam jedzenie w domu, mogąc realizować swoją pasję, było dla niego solą w oku, na Elektrodzie też było kilku takich, dlatego usunąłem konto, bo moderatorzy nie reagowali a jeden ukradł moje dane logowania, pisał za mnie idiotyczne posty a potem je sam usuwał,
W Naszym hobby nie chodzi o to, by coś budować z najdroższych elementów, stosować złote kabelki i obudowy na zamówienie, nikt też nie musi zamawiać z Chin czy całych lasek BD911 z TME, bo to drugie już jest irracjonalne, ile tych wypalonych Zodiaków można naprawiać?
Nikt też nie musi trąbić w jedną trąbę, jak na Elektrodzie, jeden robi na sprzedaż, drugi na półkę a inny może swoje dzieła składować na stercie w zapleśniałym pomieszczeniu, jego sprawa i świadomość.
A brencik to wszystko "wywracał do góry nogami", jakby był nakręcony, do tego "lewactwo", kiedyś saico vel dynaco o swoich "szczypawkach", to już było niesmaczne, sam nie raz zgłosiłem, bo mi wyjechał z prostactwem i arogancją.
To Forum powstało w 2003 roku i ja byłem jednym z pierwszych kilkudziesięciu użytkowników, latami był spokój.....do pandemii, wtedy zaczął się problem, zarówno tu jak i na Elektrodzie....bo szczepiony to niby idiota, ja mam rodziców z chorobami i musiałem przyjąć trzy dawki, zaszkodziły mi, ale nie wypisuję tego na tym Forum, nie piszę o PiS-ie, "lewactwie" i ogólnie polityce, to nie jest miejsce na takie tematy, bynajmniej w działach "technicznych".
Więc szkodniki trzeba tępić, było już wiele forów , które tacy ludzie zniszczyli, zrobili portale hejterskie, wręcz zakrawające na faszyzm i ksenofobię, zrobili z forów śmietniki, gigabajty śmieci, na przykład Laki DVHK pl czy niektóre fora sportowe czy o grach.
-
- 2500...3124 posty
Zablokowałem Stażystom dostęp do dyskusji ogólnych już kilka dni temu, przeszło to bez echa, więc już tak zostanie.
-
- 375...499 postów
Sporo kontrowersyjnych wpisów pochodzi od stałych bywalców forum
@Szrot majster: Miałem się nie odzywać w tym temacie, ale ciężko mi się powstrzymać.
"Jakbyś miał więcej godności i szacunku do siebie, to byś nie był tam aktywny" - jak na elektrodzie też puszczasz takie teksty to się nie dziwię, że potem robi się kwas.

@Szrot majster: Miałem się nie odzywać w tym temacie, ale ciężko mi się powstrzymać.
"Jakbyś miał więcej godności i szacunku do siebie, to byś nie był tam aktywny" - jak na elektrodzie też puszczasz takie teksty to się nie dziwię, że potem robi się kwas.
Pozdrawiam!
Marcel Danilewicz
Marcel Danilewicz
-
- 625...1249 postów
Witam.
Droga moderacjo,szufelka, łopatka i dalej to wiadomo.
Jak ktoś ma problemu z samotnością to idzie do specjalisty. Czy nie jest za późno, nie mnie oceniać.
Pozdrawiam.
Tadzia.
Droga moderacjo,szufelka, łopatka i dalej to wiadomo.
Jak ktoś ma problemu z samotnością to idzie do specjalisty. Czy nie jest za późno, nie mnie oceniać.
Pozdrawiam.
Tadzia.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.