Znalezione na Allegro 2024
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Znalezione na Allegro 2024
A co to za konkurencja na 20 sztuk?
Saico wystawił PM84 i kupiło 18 osób a na EM84 nie ma chętnych, mimo że tylko 10 zł drożej...
Saico wystawił PM84 i kupiło 18 osób a na EM84 nie ma chętnych, mimo że tylko 10 zł drożej...
-
- 6250...9374 posty
Wiesz, sam się zastanawiam jakimi krętymi ścieżkami chodzą ludzie jeszcze zainteresowani lampami np. nixie IN-14 (nie mam) chodzi po kilkadziesiąt pln a moje też nowe z opakowania zbiorczego Z573M (czerwone, filtr idealny, no po prostu nówki) trudno było sprzedać jeszcze niedawno po 30zł więc leżą. Kiedyś niby ot tak ogłaszałem co mam i koledzy, którzy zaryzykowali pogadać ze mną nie odchodzili z kwitkiem, teraz zainteresowanie zerowe. Ale od kwietnia (mam nadzieję, że pogoda dopisze) zaczyna się robota w domku nad rzeczką i w wakacje z mojej strony luzik. Po wakacjach będę zainteresowany polowaniem na DNE0,25mm (2-3kg) bo jakoś nie mam, inne mam. Pozdrawiam.
-
- 6250...9374 posty
-
- 6250...9374 posty
Ot: kilku kolegów kiedyś ,,zamówiło'' na zaś nowe Z573M, czas mijał, cisza.....wczoraj na Allegro poszła reszta 32 sztuki, więcej nowych nie mam i nie będzie. Pozdrawiam.
-
- 6250...9374 posty
Tylko ta cena https://allegro.pl/oferta/lampa-elektro ... 2771581503 swego czasu na Wolumenie za flaszkę, nowe w pudłach.
Wygląda na to że były po prostu zbyt taniecirrostrato pisze: ↑pt, 16 lutego 2024, 12:48 [...]nowe z opakowania zbiorczego Z573M (czerwone, filtr idealny, no po prostu nówki) trudno było sprzedać jeszcze niedawno po 30zł więc leżą.[...]

Karty do Ł3-3 od najlepszego mierniczego w okolicy (pięciu metrów od miejsca jego zamieszkania):
https://allegrolokalnie.pl/oferta/kalib ... ra-l13-tez
A tutaj zupełnie darmowe karty:
http://www.afrudolph.de/l1-3/kartenmitsplan.html (na dole strony jest zip i program do odczytu).
Mając kartę uniwersalną można sobie spokojnie dorobić kartę dla dowolnej lampy.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/kalib ... ra-l13-tez
A tutaj zupełnie darmowe karty:
http://www.afrudolph.de/l1-3/kartenmitsplan.html (na dole strony jest zip i program do odczytu).
Mając kartę uniwersalną można sobie spokojnie dorobić kartę dla dowolnej lampy.
-
- 6250...9374 posty
Mam obfotografowane kolejne partie ciekawych lamp (ale np. opakowanie zbiorcze 100sztuk PY88 NOS pozbył bym się za stówę ale raczej to marzenie ściętej głowy), problem w tym, że nie ma ich na aukcjach a ceny z przed 2-3 lat mi nie podchodzą a wolał bym sprzedawać w opcji kup teraz.Wystawione w sobotę Z573M rozeszły się w ok. 10 godzin.Radiowiec pisze: ↑pn, 19 lutego 2024, 00:29Wygląda na to że były po prostu zbyt taniecirrostrato pisze: ↑pt, 16 lutego 2024, 12:48 [...]nowe z opakowania zbiorczego Z573M (czerwone, filtr idealny, no po prostu nówki) trudno było sprzedać jeszcze niedawno po 30zł więc leżą.[...]![]()
-
- 6250...9374 posty
..."na okoliczność domniemanego zniesławienia" kupującegocirrostrato pisze: ↑pn, 19 lutego 2024, 14:20 Dał ciała https://allegrolokalnie.pl/oferta/moste ... k-e308-chu

Wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem5.1. Transakcje zawarte poprzez nawiązanie kontaktu przez strony w związku z Ogłoszeniem są realizowane według swobodnego uznania stron Transakcji. W celu uniknięcia wątpliwości wskazuje się, że strony mogą ustalić warunki Transakcji w sposób dowolny, z uwzględnieniem obowiązujących przepisów prawa. Sprzedający powinien wskazać termin dostawy, jeżeli przekracza on 7 dni od momentu zawarcia Transakcji, przy czym czas dostawy nie może być dłuższy niż 10 dni kalendarzowych.
5.2. Transakcje dokonane w ramach Ogłoszenia z opcją „Kup Teraz” są zawarte z momentem:
a) w przypadku zapłaty ceny za pośrednictwem metod płatności określonych w art. 5.7. zdanie drugie Regulaminu: uiszczenia ceny zakupu przez Kupującego; w przypadku niedokonania płatności przez 5 dni do dnia transakcji (przy czym termin ten jest obliczany z dokładnością co do godziny, tj. upływa z momentem upływu 120 godzin od momentu kliknięcia w przycisk “Przejdź do płatności”) – z jakiejkolwiek przyczyny – Transakcja nie dochodzi do skutku;
b) w przypadku zapłaty za pobraniem lub przy odbiorze: z momentem wypełnienia i zatwierdzenia formularza dostawy.
5.3. Transakcje dokonane w ramach Ogłoszenia z licytacją są zawarte z momentem:
a) w przypadku zapłaty ceny za pośrednictwem metod określonych w art. 5.7. zdanie drugie Regulaminu: uiszczenia ceny zakupu przez Kupującego; w przypadku niedokonania płatności przez 5 dni od dnia transakcji (przy czym termin ten jest obliczany z dokładnością co do godziny, tj. upływa z momentem upływu 120 godzin od momentu zakończenia Ogłoszenia z licytacją) – z jakiejkolwiek przyczyny – Transakcja nie dochodzi do skutku;
b) w przypadku zapłaty za pobraniem lub przy odbiorze: z momentem wypełnienia i zatwierdzenia formularza dostawy.
5.4. Niedokonanie płatności w określonych wyżej terminach przez Kupującego skutkuje rozwiązaniem umowy sprzedaży, która do upływu terminów wskazanych w art. 5.2. i 5.3. powyżej zostaje zawarta pod warunkiem. W przypadku, o którym mowa w zdaniu poprzedzającym, dane Ogłoszenie będzie automatycznie ponownie widoczne na Allegro Lokalnie, chyba że Sprzedający zrezygnuje z takiego automatycznego wystawienia w ciągu 24 godzin od rozwiązania umowy sprzedaży przez wybór odpowiedniej opcji w ramach swojego Konta.

-
- 6250...9374 posty
Chodziło mi o to, że to nasz (szkoda, że były) kolega z forum tak się zachował, nie chcesz nie kupuj i nie zawracaj d......
Ostatnio zmieniony pn, 19 lutego 2024, 18:13 przez cirrostrato, łącznie zmieniany 1 raz.
I w ten właśnie sposób można zgodnie z tym patologicznym regulaminem bezkarnie psuć komuś oferty - wygrywać, nie płacić, a gdy po 5 dniach oferta się wznowi, reszta poprzednio licytujących pomyśli, że było celowo podbijane przez znajomych sprzedającego, albo coś z przedmiotem jest nie tak i już drugi raz nie będzie licytować. I właśnie od pewnego czasu z takim szkodnikiem mam do czynienia, już chyba z 5 razy "kupił", nigdy nie zapłacił, nie można go zablokować, dodać do czarnej listy, nic z nim nie można zrobić - klika sobie w "kup teraz" dla frajdy.
Niestety, na to nie ma rady... No chyba że zaczniesz wystawiać na regularnym Allegro, to wtedy już nie będzie mógł robić co chce...
Dodanie kupującego do "czarnej listy" na Allegro ogólnym ma też wpływ na jego zakupy na Allegro Lokalnie. Tak myślę, ale nie mogę tego fizycznie zweryfikować. Jednak to narzędzie zostało ostatnio mocno ograniczone - https://wyborcza.biz/biznes/7,147582,30 ... rects=true