Vault, wiesz do czego ten transformator był używany ? Miałem okazję taki nabyć ale zerknąłem w internecie i zobaczyłem że ma on imp. uzw. pierw. równą 16k a wtórnego 5 Ohm. 16 kiloomów ? Do czego to służyło ?Vault_Dweller pisze:Co do malych traf głośnikowych, to mam:
-TG2-31-666(...)
Ja również proszę o pomoc...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 3125...6249 postów
-
- 2500...3124 posty
Może jako jakiś wyjściowy dla ECC... lub do napędzania pogłosu... Podsunąłeś mi pomysł. Wsadzę go do jakiegoś przedwzmacniacza do stopnia wyjściowego (jako symetryzujący albo co).
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 125...249 postów
-
- 6250...9374 posty
-
- moderator
Mam niepotrzebny do niczego toroid 2x190V/150W. Na dwa kanały przeciwsobnego wzmacniacza byłby w sam raz.
Dodatkowo mogę Cię poratować jakimiś lampkami i kondensatorami za symboliczną opłatą, lub w drodze wmiany na inne lampy.
ps. A po co Ci potencjometr z wyłącznikiem? To chyba najgorsze rozwiązanie, jakie można sobie wyobrazić...
Dodatkowo mogę Cię poratować jakimiś lampkami i kondensatorami za symboliczną opłatą, lub w drodze wmiany na inne lampy.
ps. A po co Ci potencjometr z wyłącznikiem? To chyba najgorsze rozwiązanie, jakie można sobie wyobrazić...
-
- 625...1249 postów
Dawno mnie tu nie było! Właśnie po prawie miesiącu dorwałem się do Internetu.
Ten potencjometr z wyłącznikiem był w oryginalnej konstrukcji Supreme 60. Już dawno go naprawiłem (zarówno wzmacniacz jak i potencjometr) i podarowałem koledze. Pięknie to grało. On potrafi go wykorzystać, a ja nie, więc po co trzymać?
Ten potencjometr z wyłącznikiem służył do włączania efektu tremolo. Była tam z tyłu neonówka (lub coś w tym stylu) i migała. Ciekawe jak to działało, bo było bardzo blisko lampy. Nieważne. Ten potencjometr taką właśnie miał funkcję, a ja chciałem aby było tak jak to sobie konstruktor tego wzmacniacza wymyślił.
Odnośni tego trafa to już kiedyś wspominałem na pw, że mam na niego ochotę. Może się dogadamy jak tylko wyjdę z długów.
Pozdrawiam!
Ten potencjometr z wyłącznikiem był w oryginalnej konstrukcji Supreme 60. Już dawno go naprawiłem (zarówno wzmacniacz jak i potencjometr) i podarowałem koledze. Pięknie to grało. On potrafi go wykorzystać, a ja nie, więc po co trzymać?
Ten potencjometr z wyłącznikiem służył do włączania efektu tremolo. Była tam z tyłu neonówka (lub coś w tym stylu) i migała. Ciekawe jak to działało, bo było bardzo blisko lampy. Nieważne. Ten potencjometr taką właśnie miał funkcję, a ja chciałem aby było tak jak to sobie konstruktor tego wzmacniacza wymyślił.
Odnośni tego trafa to już kiedyś wspominałem na pw, że mam na niego ochotę. Może się dogadamy jak tylko wyjdę z długów.
Pozdrawiam!