Również na to liczę. Stosowanie blokad na numery IP, zaostrzanie procedury rejestracji odbije się niekorzystnie na uczciwych Użytkownikach.
Trzeba to jakoś przetrzymać
Witam
Blokowanie puli adresów to głupota bo i tak przez proxy wejdzie i zrobi to samo co teraz a może to utrudnić jedynie życie poczciwym ludziom.
Raczej wypadało by iść w stronę zastosowania hasła obrazkowego bo dotychczasowe boty jeszcze tego przejść nie potrafią.
Andrzej Molicki pisze:Witam
Blokowanie puli adresów to głupota bo i tak przez proxy wejdzie i zrobi to samo co teraz a może to utrudnić jedynie życie poczciwym ludziom.
Raczej wypadało by iść w stronę zastosowania hasła obrazkowego bo dotychczasowe boty jeszcze tego przejść nie potrafią.
Hasło obrazkowe nie chciało działać na Forum. Po ustawieniu tej opcji następowało "wywalanie" się programu podczas próby rejestracji.
Po wprowadzeniu paru "łatek" opcja hasła obrazkowego wydaje się wreszcie działać prawidłowo. Od wczoraj nikt nie chciany się nie dopisał, a dzisiaj zarejestrował cię nowy Użytkownik
Pozostaje niestety nadal problem z podwójnym logowaniem Niedługo Forum zostanie zaktualizowane do nowszej wersji - może to pomoże.
Tymczasem proponuję logować się na Forum korzystając z opcji "Sprawdzania nowych wiadomości" a nie z opcji "Loguj". To dziwne ale wydaje się działać
Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W
Postautor: Marcello_Mastroianni »
Po lekturze tego wątku,już wiem dlaczego miałem takie kłopoty z rejestracją na Forum,,, poniważ mam maila .ru i jak widać na mym przykładzie cierpią na atakach botów też prawdziwi userzy,ale tak ilu polaków ma maila w Rosji? bodajże promil zapewne, a ja robie z nimi interesy więc mieć go mam
Ciekawe czy ktoś miał jeszcze taki problem?
Bo jak juz pisałem załozyłem konto wczoraj i czekałem sobie na hasło i nic ...
Dobrze że się nie poddałem załozyłem kolejne konto i na adres .pl doszło ...
Marcello -> szczerze przepraszam za zaistniałe utrudnienia. Kasując codziennie po 20 do 50 niechcianych użytkowników zdarza mi się zapędzić i skasować zbyt wiele danych Nie robię tego jednak specjalnie. Rzeczywiście najwięcej ataków mamy z domeny "ru" i stąd ta wpadka.