Jest program ochrony - jak to działa w praktyce , nie wiem. Raczej chroni tylko kupujących.
Sprawa jest trudna, bo kupujący może się wybronić.
Jednakże , to co nastąpiło to wielkie chamstwo. Czasami też coś wysłałem w przód lub coś tak otrzymałem ale normalnym odruchem jest zapłata.
Stabilizatory gazowane. Ktore są które?..
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Re: Stabilizatory gazowane. Ktore są które?..
daris pisze:Jest program ochrony - jak to działa w praktyce , nie wiem. Raczej chroni tylko kupujących.
Sprawa jest trudna, bo kupujący może się wybronić.
Jednakże , to co nastąpiło to wielkie chamstwo. Czasami też coś wysłałem w przód lub coś tak otrzymałem ale normalnym odruchem jest zapłata.
Program ochrony allegro działa i można liczyć na zwrot kwoty, nawet w całości, ale najpierw trzeba wystawić negatywa, zgłosić sprawę na policję jako oszustwo (wtedy ścigają z urzędu od dowolnej kwoty) a następnie wysłać skan zgłoszenia do allegro i poczekać z miesiąc. Kasę zwrócą. Kolega nie tak dawno przerabiał podobny scenariusz oszustwa i otrzymał zwrot z allegro całej kwoty.
Pozdrawiam!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
http://faq.allegro.pl/artykul/26299/war ... ania-z-pok
Nic tam nie jest napisane o sprzedających ale jak mówisz, że działa to warto skorzystać.
Nic tam nie jest napisane o sprzedających ale jak mówisz, że działa to warto skorzystać.
-
- 625...1249 postów
No rzeczywiście! Masz rację. Ja zapomniałem, że to jest przecież odwrotny przypadek. Dzięki za sprostowanie. Allegro zakłada, że nie nikt nie wyśle towaru, przed otrzymaniem pieniędzy, chyba że wysyła za pobraniem, ale tedy pretensje do przewoźnika jak zgubi kasę.daris pisze:http://faq.allegro.pl/artykul/26299/war ... ania-z-pok
No więc tu jedynie ściganie przez prokuraturę, jak ustalą sprawcę, to sprawa w sądzie i zwrot przez komornika - czyli tradycyjna metoda.
Pozdrawiam!
Kreślę się z głębokim poważaniem