Witam
Produkcja gramofonu stereofonicznego lampowego była dość duża, więc nic dziwnego że taki sprzęt upowszechnił się dopiero w epoce tranzystorów krzemowych.
Naprawa wkladki piezoelektrycznej do adapteru Bambino.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- AZ12
- 3125...6249 postów
Re: Naprawa wkladki piezoelektrycznej do adapteru Bambino.
Ratujmy stare tranzystory!
- ludowicz
- 375...499 postów
- Kontakt:
Powiem tak, na pewno współczesna wkładka będzie lepsza dla płyt, ale nie jest też prawdą że pojedyncze odtworzenie płyty ją niszczy, ja odtworzyłem kupioną w MPIKU płytę już kilka razy i za każdym razem brzmi tak samo, pewno jak ją odtworzę kilkadziesiąt razy to jakiś ślad użycia zauważę ale na razie nic nie słyszę. Inna kwestia że pasmo przenoszenia BAMBINO to zaledwie 8KHz więc pewno największe spustoszenia na płycie igła robi powyżej tego pasma ... dlatego tego nie słychać.
Kolego Ludowicz.Nie osłabiajcie nas proszę.
T
T
- ludowicz
- 375...499 postów
- Kontakt:
I tym miłym akcentem kolegi "chrzan49" myślę, że można wątek zakończyć bo już chyba temat jest przegadany w całości.
Pozdrawiam
SL
Pozdrawiam
SL
Zostało mi cuś takiego, to resztki wkładki UK-8 z ceną det. na niej-30 zł. Jest chętny?
- ludowicz
- 375...499 postów
- Kontakt:
Udało mi się dostać cztery nowe wkładeczki UK8 - są w idealnym stanie wyjęte z pakietu zawierającego 10 szt.
Tym razem wygląd wkładki korespondował z ich wnętrzem, element piezo w idealnym stanie, wszystkie grają tak samo dobrze.
Tak wiec już zapas mam, ale dziękuje za propozycję
Tym razem wygląd wkładki korespondował z ich wnętrzem, element piezo w idealnym stanie, wszystkie grają tak samo dobrze.
Tak wiec już zapas mam, ale dziękuje za propozycję

Już nieaktualne!Podlasiak pisze:Zostało mi cuś takiego, to resztki wkładki UK-8 z ceną det. na niej-30 zł. Jest chętny?