Pomimo, że daleko od warsztatu to można jednak coś podziałać, zaprojektowałem płytki.
Zasilacz będzie prosty, sekcja napięcia anodowego stabilizowana za pomocą diody zenera i MOSFETA (popularny na forum układ podany kiedyś przez Romka), aby uprościć nieco sekcje zasilania wszystkie człony wzmacniacza będą zasilane jednym napięciem bez dodatkowych filtrów odsprzęgających, wiem, że raczej nie powinno się tak robić ale niska rezystencja wewnętrzna źródła napięcia będzie mam nadzieję skutecznie zapobiegać ewentualnym wzbudzeniom.
Sekcja napięcia ujemnego: również będzie stabilizowana (nie mam manii stabilizowania wszystkiego ale zamierzam z tego źródła oprócz spolaryzowania siatek również zasilić ewetualny przedwzmacniacz przy regulatorze barwy stąd stabilizacje uważam za jak najbardziej zasadną), ma zapewnić -22V, elementem wykonawczym będzie tranzystor Shiklayego, dodatkowo pojedynczy tranzystor w roli wzmacniacza błędu.
Podgląd jak mi wyszła płytka w załączniku. Postanowiłem sekcje żarzenia, napięcia anodowego oraz napięcia ujemnego poprowadzić na oddzielnej mniejszej płytce która będzie pod spodem tej głównej i łączyć się z nią będzie za pomocą przepustów. Płytkę narysowałem za pomocą darmowego programu Microsoft Paint

Teraz kiedy temat głównego członu wzmacniacza i zasilacza mam zamknięty myślę o regulatorze barwy.
Do budowy przedwzmacniacza wybrałem tranzystory BF245A (głównie z tego względu, że wygodnie będzie mi się obliczało ich punkt pracy, niemal identycznie jak dla małosygnałowych pentod, no i tranzystor jest w pewnym sensie "retro").
Myślałem o zastosowaniu regulacji barwy w pętli sprzężenia zwrotnego ponieważ chciałbym użyć potencjometrów liniowych, łatwiej o "równiejsze" egzemplarze.
Jeżeli macie jakieś pomysły na układ z regulacją barwy w sprzężeniu zwrotnym w który na kanał można zaangażować maksymalnie 3 tranzystory j-fet to proszę o podzielenie się. Nie chciałbym pchać wzmacniacza operacyjnego chociaż pewnie tak byłoby najłatwiej.
Trochę zedytowałem posta, wcześniej snułem tu wywody niemal wymyślając wzmacniacz operacyjny na dwóch tranzystorach:) Ale odpowiedziałem sobie sam na większość pytań stąd usunięcie.