Trioda to forum czy aukcja internetowa?

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Czy należy wprowadzić wymóg podawania cen oferowanych w dziale ogłoszeń przedmiotów?

Czas głosowania minął pn, 18 listopada 2013, 10:18

Tak
35
95%
Nie
2
5%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
nkas
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Trioda to forum czy aukcja internetowa?

Post autor: nkas »

Szanowny gsmoku, ale jak to nieważny? Liczba userów, którzy wypowiedzieli się w tej ankiecie sugeruje coś innego...

Osobiście uwazam, że formalnie zapis o wymogu podania ceny w ogłoszeniu powinnien być.
Nie ma to wcale wiele wspólnego z zamordyzmem. To jest podstawowa informacja dla potencjalnego kupującego. A sam dział mimo że nie stanowi istoty istnienia Triody, to jednak no nie ukrywajmy, jest ważną częścią tegoż forum.

Nawiasem mówiac - argumentowanie o "polaczkowości" na forum bylo, nie było polskim jest trochę słabe. Idąc za ciosem, na zagranicznych forach nie poprawia się literówek, ani błędów. Skoro ma być nowocześnie i zagranicznie - to morze to ruwnierz wprowadzidź? ;)
'All the stars in the north are dead now.'
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

LuC pisze:Szanowny gsmoku, ale jak to nieważny? Liczba userów, którzy wypowiedzieli się w tej ankiecie sugeruje coś innego...
Mamy po prostu inny sposób oceny sytuacji :wink: . Dla mnie, jeśli na 5210 zarejestrowanych użytkowników mających prawo wziąć udział w ankiecie (stan na 15 listopada 2013r.) wzięło udział 36, to oznacza, że temat nie jest ważny.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Zenek
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Zenek »

LuC pisze: Idąc za ciosem, na zagranicznych forach nie poprawia się literówek, ani błędów. Skoro ma być nowocześnie i zagranicznie - to morze to ruwnierz wprowadzidź? ;)
Nie lubię brać udziału we wszelkich forumowych pyskówkach. Ale kiedy jednak czytam o tego rodzaju propozycjach, to moje oczy dostają oczopląsu. I zastanawiam się, czy tego rodzaju objawy występują tylko u mnie.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

gsmok pisze:
LuC pisze:Szanowny gsmoku, ale jak to nieważny? Liczba userów, którzy wypowiedzieli się w tej ankiecie sugeruje coś innego...
Mamy po prostu inny sposób oceny sytuacji :wink: . Dla mnie, jeśli na 5210 zarejestrowanych użytkowników mających prawo wziąć udział w ankiecie (stan na 15 listopada 2013r.) wzięło udział 36, to oznacza, że temat nie jest ważny.

Ponieważ nie ma takiej możliwości, żeby większość zarejestrowanych użytkowników zagłosowała w ankiecie w jakimkolwiek temacie, proponuję usunięcie z forum opcji ankiety - nie ma sensu żeby na forum istniała ta opcja, skoro z góry wiadomo, że jej wyniki można o kant czegośtam potłuc.

A generalnie - do kosza z całym tematem.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

OK, wycofuję się ze stwierdzenia dotyczącego ankiety. W wielu przypadkach wyniki ankiet wpłynęły na postać Forum - utworzenie nowych działów itd. W innych nie wpłynęły. Takie jest życie. O uwzględnieniu wyników ankiety w znacznej mierze decydują Moderatorzy - a Ci nie poruszyli takiej potrzeby w Panelu Moderatorów.

Zgodnie z Twoim życzeniem jako Założycielem tematu zamykam wątek. Nie wydaje mi się, że powinien być przeniesiony do Kosza, ale nie warto go dalej wałkować. Żaden z Moderatorów oprócz mnie i Piotra nie wziął w nim udziału. Z mojej strony powtórzę na zakończenie fragment swojej wcześniejszej wypowiedzi:

Kod: Zaznacz cały

Do sporego obciążenia związanego z administrowaniem Forum chcesz mi dodać zabawę w aukcyjnego cerbera? Chyba nie masz litości  :? . A co jeśli oferent po prostu nie ma pojęcia ile jest wart towar? Ogłoszenia dają często osoby, które trafiają tutaj przypadkowo bo znalazły na strychu po dziadku jakieś stare elektroniczne graty. Mam wszczynać śledztwa i prowadzić sprawy wyjaśniające, czy nie mamy do czynienia z takimi przypadkami? A co jeśli usunięcie takiego ogłoszenia spowoduje, że jakiś niesłychanie ważny dla historii naszej radiotechniki element (choćby i w wyniku jakiejś prywatnej licytacji) zamiast znaleźć się na półce kolekcjonera skończy swój żywot w kuble na osiedlowym śmietniku  :( .
Wybacz, ale mimo, że bardzo cenię sobie Twoje opinie naprawdę nie mógłbym sobie pozwolić na poświęcenie takiej ilości czasu na pilnowanie ogłoszeń :?
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'