A co w takim razie wyłącza termoemisję?senicz pisze:Jak by emitowala to by pekla!!!!!!
Falliczny ksztalt lamp
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
pole elektryczne raz wylatuja z zaenika np. przy - czesci sinusoidy a potem wracaja przy dodatniej. Przecie to prad zmienny. W zarowkach na prad staly elektrony wylatuja w czesci wlokna przy ujemnej elektrodzie i leca tam gdzie jest + zasilania?
Jak by bylo inaczej to by sie proznia skonczyla. Bo banka stala by sie ciezka od lelktronow?
Jak by bylo inaczej to by sie proznia skonczyla. Bo banka stala by sie ciezka od lelktronow?
http://www.motionalfeedback.com
sluchaj duzo muzyki sluch tak szybko sie psuje
-
- moderator
Sorry, ty to na serio piszesz?senicz pisze:pole elektryczne raz wylatuja z zaenika np. przy - czesci sinusoidy a potem wracaja przy dodatniej. Przecie to prad zmienny. W zarowkach na prad staly elektrony wylatuja w czesci wlokna przy ujemnej elektrodzie i leca tam gdzie jest + zasilania?
-
- 125...249 postów
Nie zawsze. Czasami snuje rozne teorie. Dobra konczymy ten watek o zarowkach. Przeciez to forum dotyczy lamp elektronowych!
-
- 250...374 postów
Co do tematyki forum... no cóż... O żarówkach na tym forum to jeszcze temat w miarę podchodzi, ale co do takich a nie innych kształtów lamp, to (szczególnie w powiązaniu z innymi kontekstami
) temat raczej nie trafiony...
Na tym forum są spece od wąskiej dziedziny elektroniki retro, wobec których mój własny poziom wiedzy ma się "troszkę" słabo.
Dlatego, kiedy odpowiadam na wątek, to szczególnie kiedy mam napisać coś śliskiego (na przykład taką rewolucyjną tezę...), zawsze wolę zrezygnować z napisania tego albo wcześniej "podszlifować" teorię, niż "zapodać" takie [COŚ].
W takich tematach ostrożność nie zawadzi, a poza tym ja na przykład już prawie bym w to uwierzył (w ten prąd elektronowy w żarówkach) gdyby nie to, że na szczęście czytałem kiedyś jak jest naprawdę. Resztę "startujących" w tym temacie też łatwo możesz zmylić w ten sposób.

Na tym forum są spece od wąskiej dziedziny elektroniki retro, wobec których mój własny poziom wiedzy ma się "troszkę" słabo.
Dlatego, kiedy odpowiadam na wątek, to szczególnie kiedy mam napisać coś śliskiego (na przykład taką rewolucyjną tezę...), zawsze wolę zrezygnować z napisania tego albo wcześniej "podszlifować" teorię, niż "zapodać" takie [COŚ].
W takich tematach ostrożność nie zawadzi, a poza tym ja na przykład już prawie bym w to uwierzył (w ten prąd elektronowy w żarówkach) gdyby nie to, że na szczęście czytałem kiedyś jak jest naprawdę. Resztę "startujących" w tym temacie też łatwo możesz zmylić w ten sposób.
-
- 125...249 postów
To co piszesz Michale jest bardzo chwalebne. Ostroznie i madrze sie wypowiadac oto moja dewiza.