Słuchawkowy wzmacniacz lampowy - wybór
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
Re: Słuchawkowy wzmacniacz lampowy - wybór
Wybacz, trzeba było od razu zacząć od tego, że w ogóle nie potrafisz czytać schematów. Ja nie mając rozeznania w temacie poszukałbym w jakiejś książce o podstawach elektroniki wiadomości o elementach elektronicznych, ich właściwościach, parametrach itp. Potem bym zapewne zapytał o niepodręcznikowy opis elementów na schemacie - tu nie ma jednostki, gdzie indziej jest zapis z literką w środku(niekoniecznie opisany w książce), bo to rzeczywiscie może być niejasne dla początkującego. I właśnie tego tu nie widzę, zwykłej dociekliwosci i próby samodzielnego zinterpretowania tych opisów, która u ciebie sprowadziła się do zaznaczenia w czerwonych kółkach owych opisów i adnotacji "to moje wątpliwości", niczym trzylatek pokazujący palcem coś, czego nigdy nie widział i pytajacy "co to jest?".
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 100...124 posty
Re: Słuchawkowy wzmacniacz lampowy - wybór
Wydaje mi się, że chcąc robić coś z tego forum trzeba przeczytać na początek koniecznie Czesława Klimczewskiego "Jak czytać schematy radiowe". Wtedy na pewno uniknie się zbędnych, zbyt prostych pytań. Widziałem tą książkę w sieci i na wielu Chomikach. Pozdrawiam
Woitek